Finske Teknos lager coating ved hjelp av solkraft

PUBLISERT: 1 august 2022
OPPDATERT: 26 januar

Installasjon av solpaneler bidrar til å redusere utslipp av CO2 fra fabrikken.

Teknos produserer coating ved hjelp av solkraft ved fabrikken i Rajamäki i Finland. Bruk av solkraft er et av tiltakene for å redusere bruk av fossile drivstoff.

Teknos har gått over til solkraft for å redusere bruken av fossile drivstoff og dermed bekjempe klimaendringer.
I tillegg til å skifte til fornybare energikilder har selskapet satt seg mål om å redusere det totale energiforbruket på sine fabrikker. Teknos mottok nylig EcoVadis’ gullmedalje for sin bærekraftsinnsats.

-Bærekraft har alltid vært svært viktig i vår strategi. Derfor var installering av solpaneler et viktig og nærliggende tiltak for oss, sier Petri Holm, Operation Manager i Rajamäki.

Ved fabrikken i Rajamäki produserer selskapet coating og vannbasert flytende coating. Bruken av de nye solpanelene dekker 2 prosent av energiforbruket for hele fabrikken. Det betyr at mesteparten av selskapets kjøleprosesser kan drives med solenergi.

Det årlige strømforbruket reduseres med 2 prosent, og det tilsvarer det årlige strømforbruket til oppvarming av 10 eneboliger.

Nesten 600 solpaneler

Taket på fabrikken i Rajamäki ble klargjort for solpaneler ved årsskifte til 2022. Nå er nesten 600 solpaneler på plass på taket, der de hvert år dekker en kapasitet på 210kW og produsere 180 MWh fornybar energi som kan brukes direkte i fabrikken.
Installasjonen av solpaneler er også en del av den frivillige energieffektivitetsavtalen i Finland, der Teknos deltar. Målet med avtalen er å utfordre alle deltakerselskapene til å gjennomføre tusenvis av energieffektivitetstiltak hvert år

Reduserer utslipp tilsvarende 100.000 km med bil

Den teknoøkonomiske livssyklusen for panelene er cirka 25 år, og i denne perioden kan de redusere CO2-utslipppene med 15.000 kg hvert år. Denne mengden tilsvarer utslippet av 100.000 biler. I fremtiden vil Teknos fortsette å planlegge og igangsette nye strtegierefor energisparing.

Installasjon av tilsvarende solpaneler vil komme når det blir aktuelt med utvidelse eller andre prosjekter i fabrikken.

Les mer

Produksjon av papir og kartong dalte i 2022

Foreløpig statistikk for 2022 utgitt av Cepi, Confederation of European Paper Industries, viser effektene av høye energipriser og erodering av økonomisk vekst i EU og verden. Sektoren kan imidlertid dra nytte av positive langsiktige trender, som EUs grønne industriplan kan få fart på.
Pappersproduktion

Sopp omvandler tre til filmmateriale

wood-film-utvald

Metsä Board tredubbelt belönat för sitt arbete inom hållbarhet

Metsä Board har för andra gången trippelbelönats för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete av den globala ideella miljöorganisationen CDP.
metsa-cdp-utvald

Sveriges Bryggerier efterlyser blåbackar och returglasflaskor

Inför de kommande storhelgerna vädjar nu Sveriges Bryggerier till allmänheten: lämna in era returbackar och returglasflaskor!
blue-back-utvald

Siste nytt

Oppstart for Re3-plast: Reduce, Reuse, Recycle

Den 5. og 6. mars hadde Grønn plattform-prosjektet Re3-plast oppstart hos Nofima i Ås. Prosjektet ledes av Marit Kvalvåg Pettersen, seniorforsker i Nofima, og eies av Nortura ved Per Berg.
re3plast

Konsumentene katalysator for nye bærekraftige emballasjeløsninger

Det er oss forbrukere som driver utviklingen av ny, bærekraftig, emballasje og plastemballasje er ille ute, ifølge en undersøkelse fra Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Ny teknikk gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksible emballasjer

Aptar CSP Technologies og ProAmpac har utviklet en teknologi som gir innebygd fuktbeskyttelse i fleksibel emballasje.
proampac-and-aptar-1709018491x

Lanserer mat-trau av 100% resirkulerte materialer

Klöckner Pentaplast (kp) sier de lanserer en viktig milepæl i matemballasjeindustrien og har lansert de første mattrauene bestående av hundre prosent resirkulert PET (rPET) som utelukkende kommer fra trau.
KP-trayx