Fikk avtale med Hallingplast

PUBLISERT: 23 august 2023
OPPDATERT: 23 august
Daglig leder Nils Henrik Møen i Profil Emballasje. Pressefoto.

Hardanger-bedriften Profil Emballasje er tildelt en millionkontrakt med Hallingplast. Bedriften i Kinsarvik skal produsere «endelokk» til rør og rigger seg for økt vekst og produksjon.

– Det er flere faktorer som gjør at vi får denne avtalen, sier daglig leder Nils Henrik Møen i Profil Emballasje.

Kortreist

For det første er endestykkene kortreist fremfor at disse leveres fra utenlandske leverandører. For det andre satses det betydelig på resirkulering av plast.

– Resirkuleringen betyr gjenbruk og bedrifter innenfor alle bransjer er svært opptatt av å begrense klimaavtrykket, sier Møen. Hallingplast produserer rør til flere næringer og under transport og lagring er det viktig at rørene har endestykker slik at rørene er rene før de tas i bruk.

Millionavtale

Han sier det er vanskelig å tallfeste avtalen, men Møen har en ambisjon om at den skal gi en del millioner i økt omsetning årlig.

– Tilbud og etterspørsel er ikke noe vi råder over fordi dette er et forhold mellom oppdragsgiverne og vår avtalepartner. Vi leverer på antall bestillinger. Samtidig har vi lagt til rette for økt produksjon,  sier Møen. Han understreker at klima er et gjennomgående tema når det produseres plast.

– Derfor er det viktig at all brukt plast leveres inn etter bruk slik at den gjenbrukes og ikke blir liggende i naturen, sier Møen.

Sterke merkevarer

Hallingplast omsetter for i underkant av 700 millioner kroner og leverer produkter til vann og avløp, fiskeoppdrett, energi og telekom og olje og gass. Profil Emballasje har i flere år levert innpakning til sterke merkevarer som Hardanger Bestikk, Q-meieriene og Kavli. Selskapet ble etablert for mer enn 30 år siden.

Les mer

Gjenvunnet PET ikke noe for LEGO

LEGO har forsøkt å lage klossene sine av resirkulert PET. Nå forlater de det sporet og går mot bioplast i stedet.
denny-muller-YDNhxzIcvg8-unsplashx

Verdens mest moderne anlegg for plastgjenvinning er i Sverige

Det har vært snakk om lenge og nå er det snart tid for innvielse. Svensk Plaståtervinnings gigantanlegg i Motala innvies 15. november.
Konceptbild_sitezerox

Smurfit Kappas og WestRocks styrer sier ja til sammenslåingen

I forrige uke kom det informasjon om at Smurfit Kappa og Westrock diskuterte en sammenslåing. Nå er det et faktum.
hands-1063442_1280

Lessebo har signert avtale med Addbrand

Lessebo Paper, som kaller seg en av verdens mest miljøvennlige boutique-papirfabrikker, inngår nå en ny grossistavtale med det svenske selskapet Addbrand, som er en grafisk forhandler i Norden for grafiske produkter og tjenester.
addbrandx

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red