MAPET II monomateriale til pakking av ferskt kjøtt, fjærkre og fisk har fått europeisk patent, melder produsenten Færch Plast.
Færch Plast mottok WorldStar i 2015 for MAPET II som er fremstilt i ett enkelt material. Emballasjen er spesialutviklet for avansert toppfersegling av ferskt kjøtt, fjærkre og fisk.
Utviklet over lang tid
Forseglingen sikrer at forbrukerne kan transportere pakkene hjem uten å risikere lekkasjer som ødelegger maten. Forseglingen bevarer også den modifiserte atmosfæren inni emballasjen.
MAPET II-emballasjen har samme egenskaper som flerlagsmaterialer men er fremstilt av mono-APET.
Den er også mer kostnadseffektiv enn laminater, som dessuten ikke kan gjenvinnes.
– Vi er stolte av å ha fått europesk patent på MAPET II, sier Lars Gade Hansen, administrerende direktør i Færch Plast.
– Det har tatt lang tid å utvikle dette banebytende produktet, og den europeiske næringsmiddelindstrien har tatt godt imot det.
Patentet styrker emballasjeutviklingen
Gade Hansen forteller at de har sendt ut betydelige mengder MAPET II-emballasje siden starten i 2011, og at patentet styrker Færch Plast i det løpende arbeidet med å utvikle emballasje som gir økt holdbarhet, bedre oppbevaringsmuligheter og lavere kostnader.
MAPET II er fremstilt av gjenvunnede materialer og har miljømessige fordeler som at den er lett å sortere og gjenbruke når det riktige infrastrkturen er til stede.
Emballasjen har god transparens slik at forbrukerne kan vurdere matens kvalitet før de kjøper den.
I stedet for et topplag i PE benytter Færch Plast en liten mengde spesiallim langs kanten på hver skål, slik at den er lett å forsegle.
Klebemiddelet, som også er utviklet av bedriften, er godkjent for direktekontakt med næringsmidler.
MAPET II-skåler kan kombineres med forskjellige typer forseglingsfilm som PE. Det betyr at pakkeriene kan fortsette med samme forselingsfilm og produksjonsutstyr som før.