Achieve Advanced PP6302E1 er en skumbar PP som skal være enkel å prosessere i høye volumer, som emballasje til mat- og drikkevarer og industri.
Plasten har høy smeltestyrke og øker produktets stivhet med opptil 30 prosent sammenlignet med standard HMS PP-skum. Det kan gi betydelig kostnadsreduksjon.
– Siden målene for lovgivning og bærekraft endres, opplever matemballasjeindustrien et skifte fra PS til PP, og det er forventet at denne trenden vil fortsette, sier Olovier Lorge, Global Market Development Manager for PP i ExxonMobil.
Historisk har skumapplikasjoner vært dominert av amorfe polymerer som PS, PU og PVC. PP-skum er relativt ferskt og kom på markedet for kun 20 år siden, uten å oppnå noen særlig kommersiell etterspørsel.
– Nå kan kundene utfordrer virkeligheten og tenke nytt om hva som er mulig med lettvektskomponenter i PP-skum i høyvolumapplikasjoner. Konverterere og merkevareeiere kan frigi nye muligheter for en rekke applikasjoner, sier Lorge.
Det nye materialet kan brukes i skåler for kjøtt og emballasje for mikrobølgeovn (boller, skåler, skjell og kopper). Det kan også brukes til industriemballasje som bokser, deleark og ark.