Europapremiere for digital etikettstans

Foto: Claes Nordström
PUBLISERT: 30 mai 2023
OPPDATERT: 30 mai
Karl Rise ved Primotek ser potensiale for Jweis nye løsning for etterbehandling av digitale etikettproduksjoner. Foto: Claes Nordström

Packnews dekket den nylig avsluttede Fespa-messen i München og besøkte sammen med forhandleren Primotek leverandøren Jwei, der en digital etikettstans for små og store etikettproduksjoner var en av nyhetene.

– Dette kan bli et helt nytt marked for oss, sier administrerende direktør Karl Rise ved Primotek.

Jwei stilte på messen ut en ny digital skjære- og toppskjæremaskin for etiketter som kan gå fra rull til rull eller fra rull til ark. Den trykte rullen settes inn i maskinen, med laminering om ønskelig. Den har åtte samtidige verktøy for stansing av etiketter. Det kan være forskjellige utskriftsjobber på rullen:

– Det må være samme mønster på samme rad, men ellers kan hver rad være unik, sier Karl Rise.

For det nye produktet er det samme programvare som for annet skjæreutstyr Jwei har i sin portefølje.

Den digitale etikettstansen gir større frihet for brukeren, ifølge Karl Rise ved Primotek. Foto: Claes Nordström

Karl Rise forteller at maskiner med laserskjæring er vanlig i dag. Slike maskiner kan arbeide med variable trykte etiketter, men det er en risiko for at det blir brennmerker. Et annet alternativ er en tradisjonell rullepunch. Med en slik må brukeren imidlertid ta utgangspunkt i et forhåndsbestemt motiv, ellers må man bytte til en ny form når det er på tide å kjøre et nytt motiv. Med den digitale etikettstansen er det fordeler som forbedrer ledetidene, sier han.

– Her kan du jobbe helt fritt.

Primotek har nå samarbeidet med de kinesiske produsentene Jwei og Handtop, for henholdsvis skjæreutstyr og storformatmaskiner i noen år og flere utstyrsdeler er installert hos kunder i Norden. Den digitale etikettstansen vil fremover ta plass i forhandlerens maskinsortiment, som dermed betyr et steg inn på etikettområdet.

– Dette kan bli et helt nytt marked for oss. Vi kjenner ikke etikettkundene, men noen av kundene våre kjører etiketter. Det er de vi ville ha de første diskusjonene med for å sikre at denne maskinen virkelig har alle funksjonene vi tror den har fra de som virkelig kjenner markedet. Og la dem delta i evalueringen av maskinen.

– Drømmen min ville vært å stille ut denne på Sign&Print-messen i Stockholm i september.

Les mer

Gjenvunnet PET ikke noe for LEGO

LEGO har forsøkt å lage klossene sine av resirkulert PET. Nå forlater de det sporet og går mot bioplast i stedet.
denny-muller-YDNhxzIcvg8-unsplashx

Visutech fortsetter å vokse – nå med Bobst

Etter mange år med å ha HP Indigo som produkt, skjer det nå store endringer hos Visutech. For bare noen uker siden ble et samarbeid med Fujifilm annonsert, på Labelexpo i Brussel kom neste kunngjøring. Visutech er nå distributør i Norden for Bobst.
Visutechxz

Nå tar digitale presser over for tradisjonelle flexopresser ifølge HP Indigo

Den første dagen på Labelexpo holdt HP Indigo som vanlig sin pressekonferanse. Det var store nyheter, kunne vi i Packnews konstatere.
HP-vdx

ECO3: Komplett prepress-løsning til flexo

ECO3, tidligere kjent som Agfa Offset Solutions, går inn i flexo-verdenen. På Labelexpo vil de demonstrere en helt ny portefølje for flexo-segmentet.
eco3

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red