EU tar Frankrike i øret for deres merkingsregler

PUBLISERT: 20 februar 2023
OPPDATERT: 1 mars

Denne uken åpnet EU-kommisjonen overtredelsessak mot Frankrike angående deres TRIMAN-merkingskrav for instruksjoner om avfallssortering.

Siden 2022 er det påbudt å ha logoen på resirkulerbare produkter og emballasje som vanligvis havner i husholdningsavfallet. Bransjeforeninger ledet av Europen har hevdet at slike nasjonale emballasjeregler undergraver prinsippet om fri bevegelse av varer og kan føre til kontraproduktive miljøeffekter.

Kommisjonen deler disse bekymringene. De kritiserer at «de franske myndighetene ikke ser ut til å ha gjort en tilstrekkelig analyse av proporsjonaliteten i deres politiske valg fordi andre egnede alternativer, mindre begrensende for handelen mellom medlemslandene, er tilgjengelige». I tillegg kritiserer kommisjonen at Frankrike har unnlatt å varsle den nasjonale reguleringen i henhold til EU-reglene.

– Et indre marked for varer krever harmoniserte emballasjeregler. Det er fortsatt mye å gjøre for kommisjonen: Belgia, Italia og Spania har også vedtatt nasjonale forskrifter om utforming av emballasje, bemerker Martin Engelmann, administrerende direktør i IK Industrievereinigung Kunststoffverpackungen e.V.

Frankrike har nå to måneder på seg til å ta tak i bekymringene Kommisjonen har reist. Ellers kan kommisjonen «beslutte å sende en begrunnet uttalelse til Frankrike». Fortsettelse følger.

Les mer

Smurfit Kappas og WestRocks styrer sier ja til sammenslåingen

I forrige uke kom det informasjon om at Smurfit Kappa og Westrock diskuterte en sammenslåing. Nå er det et faktum.
hands-1063442_1280

Lessebo har signert avtale med Addbrand

Lessebo Paper, som kaller seg en av verdens mest miljøvennlige boutique-papirfabrikker, inngår nå en ny grossistavtale med det svenske selskapet Addbrand, som er en grafisk forhandler i Norden for grafiske produkter og tjenester.
addbrandx

Smurfit Kappa og WestRock blir gigantisk emballasjeselskap!?

Smurfit Kappa er i diskusjoner om å fusjonere med den amerikanske konkurrenten WestRock. En sammenslåing av to av verdens største papir- og emballasjeprodusenter vil føre til at det blir en gigant i markedet.
hands-1063442_1280

Sytten vinnere i årets ScanStar

Vinnerne av årets ScanStar er nå kåret. Totalt er det delt ut 17 priser til nordiske emballasjedesignere, produsenter og brukere.
scanstar-Juryen

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red