Emballasjedagene 2023

PUBLISERT: 3 oktober 2023
OPPDATERT: 3 oktober

Torsdag 9. og fredag 10.november arrangerer Emballasjeforeningen sin årlige konferanse. Foredragsholdere fra inn- og utland vil dele innsikt om trender, utfordringer og innovasjoner innen emballasje og emballering.

Til Emballasjedagene kommer:

 • produsenter og leverandører av emballasje
 • brukere av emballasje
 • næringsmiddelindustri
 • annen industri
 • dagligvarehandel
 • Leverandører av pakkemaskiner og annet utstyr
 • Emballasjedesignere
 • Myndigheter
 • Forskningsinstitusjoner
 • Organisasjoner
 • Gjenvinningsbransjen
 • Fagpresse

Fra programmet:

Sjømatprodusenten Gunnar Klo AS stiller for å fortelle om forskningsprosjektet SupremeFilet. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom bedriftene Gunnar Klo, Fresh PL, Oda, Rema 1000, Südpack og Multivac og forskerne i Nofima, og NORSUS, som har lagd og testet ut ny plastemballasje til hvit fisk. Gjennom prosjektet har de bl.a. kommet fram til en måte å spare om lag 30 prosent plast.

Kjersti Øverbø Schulte, seniorforsker i SINTEF Manufacturing, holder foredrag om prosjektet «Remsjø – resirkulerbar fiskesekk for sjømatnæringen«. Målet i prosjektet har vært å teste, dokumentere og videreutvikle emballasje for fisk som er blitt fryst om bord i båt.

Emballasjedagene foregår på Scandic Park i Sandefjord.

Les mer om Emballasjedagene på arrangementets nettsted

Les mer

Heidelberg vil forløse ditt potensial

Det blir verdenspremiere på den nye generasjonen Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen skal muliggjøre autonom trykking også innen emballasjeproduksjon.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Xeikon viser innovasjoner i nøkkelsegmenter på Drupa

Xeikon, som er en del av Flint Group, tilbyr digitale løsninger for både den grafiske industrien og emballasjeindustrien. På Drupa viser de frem de siste innovasjonene i disse segmentene.
SV-kollage-1536x1024x

Seksten foredlingsmuligheter i en maskin

Scodix utvikler sin dekorasjonsteknologi og kan nå tilby seksten forskjellige dekorasjonsmuligheter i en og samme maskin. På Drupa kan du se på denne teknologien på bedriftens stand.
scodixx

Snart er det Drupa - her er de seks største trendene å sjekke ut

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Siste nytt

Heidelberg vil forløse ditt potensial

Det blir verdenspremiere på den nye generasjonen Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen skal muliggjøre autonom trykking også innen emballasjeproduksjon.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Uro i grafisk bransje når det utdannes for få

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Ny ubestrøket kartongkvalitet fra Holmen Iggesund

Invercote Touch er en ny ubestrøket plate fra Holmen Board & Paper. Det er en kvalitet som er utviklet for å møte den økende etterspørselen etter holdbare og visuelt tiltalende emballasjematerialer, samtidig som utskriftsvennligheten opprettholdes.
Igge-touchx

Orkla starter panting av emballasje i Sverige

Orkla Confectionery & Snacks Sverige og Orkla Care Sverige starter et samarbeid med gjenvinnings-appen Bower. Det betyr at forbrukere kan pante sin chipspose fra OLW, tannkremtube fra Jordan og såpepakke fra Family Fresh og få penger tilbake.
OLW-pantx