På sin temadag om emballasje spør Teknologisk Matforum hvordan man kan øke bærekraften og samtidig beholde mattrygghet og holdbarhet.
Emballasje har kommet i søkelyset mer enn noen gang under Korona-pandemien. Folk ønsket seg innpakket mat i butikkene og plastpakket var ikke lenger et fy-ord.
Men kan vi klare bærekraftig plastpakking i stor skala? Er vi godt nok kjent med alle utfordringene? Eksempelvis kom etikettene i søkelyset for en tid siden, da youghurt ble pakket i bærekraftig emballasje, men etiketten ikke samsvarte når de skulle sorteres i avfallsanlegget.
Teknologisk Matforum har fått med seg produsenter av mat og drikke til å dele sine erfaringer. De spør også hvordan forbrukerne stiller seg til å kjøpe eksklusiv vin eller sterkere saker i bærekraftig emballasje.
På programmet står Eirin Schrøder fra Eurofins Food & Feed Testing Norway, Sveinar Kildal, Norscan Parners, Alvhild Hedstein, Bama Gruppen, Ole Jan Myhre, Norner, Terje Skovly, Roaf, Johanne Kjus, Orkla Foods Norge og Erik Bern, Arcus (styreleder i Emballasjeforeningen).
Dato: 14. oktober i Felix konferansesenter, Oslo