APEAL beklager sviktende støtte for resirkulering

PUBLISERT: 20 desember 2023
OPPDATERT: 5 januar
Boks. Bilde: Dreamstime

APEAL, sammenslutningen av europeiske produsenter av stål for emballasje, beklager mangelen på ambisjoner om gjenvinningstiltak i Det europeiske råds generelle tilnærming til emballasje- og emballasjeavfallsforordningen (PPWR).

– Initiativer som European Green Deal og Circular Economy Action Plan (CEAP) fungerer som en global modell. Medlemslandenes generelle tilnærming i rådet gikk glipp av muligheten til å signalisere viktigheten av å levere en ambisiøs plan for emballasje og emballasjeavfall for Europa, sa Steve Claus, generalsekretær i APEAL.

Steve Claus er generalsekretær i APEAL.

APEAL anerkjenner rådets innsats for å definere resirkulering av høy kvalitet. Imidlertid antas det at inkluderingen av begrepet multippel resirkulering i definisjonen av høykvalitets resirkulering i lovartiklene vil formidle et enda mer robust budskap til industrien. En ambisiøs definisjon av resirkulering av høy kvalitet kan fungere som en drivkraft for emballasjeprodusenter til å forbedre resirkulerbarheten til produktene sine, og dermed fremme en mer effektiv og effektiv resirkuleringsprosess, antas det.

APEAL beklager spesielt at «resirkuleringsfunksjoner» basert på design for resirkuleringskriterier ikke kommer til å realisere sitt fulle potensial.

– Ambisiøse ytelsesklasser for resirkulerbarhet, inkludert sterke kvalitative resirkuleringskriterier, ville ha vært et stort skritt fremover mot en virkelig sirkulær økonomi i EU, som sikrer at emballasje som kan resirkuleres flere ganger og ikke kan inneholdes i et lukket materialsløyfesystem er behørig anerkjent på toppen av resirkuleringshierarkiet, sier Steve Claus.

APEAL er likevel forpliktet til å fortsette å samarbeide med alle relevante interessenter for å forberede de interinstitusjonelle forhandlingene og oppfordrer alle parter til å heve sine ambisjoner mot en grønnere og mer sirkulær økonomi i Europa.

Les mer

Orkla starter panting av emballasje i Sverige

Orkla Confectionery & Snacks Sverige og Orkla Care Sverige starter et samarbeid med gjenvinnings-appen Bower. Det betyr at forbrukere kan pante sin chipspose fra OLW, tannkremtube fra Jordan og såpepakke fra Family Fresh og få penger tilbake.
OLW-pantx

Vesentlig mindre CO2-utslipp når fossil plast er erstattet med bioplast

En studie som er utført av forskere fra Kina, Storbritannia og Sveits, viser at det skjer betydelig lavere utslipp av karbondioksid når fossil plast erstattes med nedbrytbar bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
Global warming concept

Lush satser på POP

Nylig fortalte vi deg om Treforms vellykkede tester med Prevented Ocean Plastic, nå går det britiske kosmetikkselskapet Lush ett skritt videre og starter kommersiell bruk av materialet.
lush

Internasjonal bransjepresseundersøkelse om kunnskapene rundt PPWR

Det nederlandske bladet VerpakkingsManagement ønsker å identifisere behovet for informasjon angående Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). For å finne ut mer er det laget en undersøkelse med 16 spørsmål som har flere svaralternativer.
Kort

Siste nytt

Heidelberg vil forløse ditt potensial

Det blir verdenspremiere på den nye generasjonen Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen skal muliggjøre autonom trykking også innen emballasjeproduksjon.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Uro i grafisk bransje når det utdannes for få

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Ny ubestrøket kartongkvalitet fra Holmen Iggesund

Invercote Touch er en ny ubestrøket plate fra Holmen Board & Paper. Det er en kvalitet som er utviklet for å møte den økende etterspørselen etter holdbare og visuelt tiltalende emballasjematerialer, samtidig som utskriftsvennligheten opprettholdes.
Igge-touchx

Orkla starter panting av emballasje i Sverige

Orkla Confectionery & Snacks Sverige og Orkla Care Sverige starter et samarbeid med gjenvinnings-appen Bower. Det betyr at forbrukere kan pante sin chipspose fra OLW, tannkremtube fra Jordan og såpepakke fra Family Fresh og få penger tilbake.
OLW-pantx