Alexa, er maten min fortsatt fersk?

Foto: Pressebilde
PUBLISERT: 20 april 2023
OPPDATERT: 20 april
Pressebilde

Det israelske oppstartsfirmaet Silo har utviklet en vakuumforseglet beholder som inkluderer innebygd Alexa-funksjonalitet (Amazons skybaserte taletjeneste). Ikke bare holder den maten ferskere lenger, den minner også forbrukerne på å bruke ting som allerede er i kjøleskapet.

De smarte beholderne holder maten ferskere lenger (ved å suge ut luften) og inkluderer også innebygde tagger som kobles til Alexa-enheter og sporer hva som er inni. De sender varsler om når innholdet kan kastes, og forteller eierne når de kan spise maten før den blir ødelagt. Den har til og med en mobilapp for å administrere kjøleskapet mens folk er på farten.

Ved ganske enkelt å si for eksempel «jordbær» kan plastemballasjen automatisk fortelle deg hvor mange dager den kan ta vare på jordbærene før de blir dårlige.

Holder opptil fem ganger lenger

Det patenterte vakuumsystemet bremser nedbrytningen som er forårsaket av oksidering og bakterier, ifølge selskapet. Maten legges i beholderen, som deretter legges i et utstyr som forsiktig skyver innholdet ned. Dette aktiverer vakuumprosessen som skjer «nedenfra og opp» gjennom luftveissystemet som gjør at luften suges fra bunnen og opp gjennom luftveiene på siden av beholderen og deretter ut på toppen. Systemet tåler både oppvaskmaskin og mikrobølgeovn og kan få mat- og middagsrester til å vare to til fem ganger lenger enn en gjennomsnittlig Tupperware-beholder, ifølge selskapet.

Alexa vil spørre hvilket matprodukt som er i den. Denne informasjonen logges så, slik at Silos sin Smartphone-app kan kommunisere hvor mye av produktet som er igjen og også hvor lenge det holder seg ferskt nok til å spises. Appen vil også minne forbrukere på når et bestemt produkt er i ferd med å gå tomt og må etterfylles, eller hvis de kjøper for mye av en bestemt vare.

– La oss innse det, ingen husker hva de la i kjøleskapet for to uker siden, sier Silo-gründer og administrerende direktør Tal Lapidot.

Først i verden

– Vi vet at den eneste sanne måten å gjøre det mulig for deg å nyte maten lenger, er hvis Silo husker og forvalter det du sparte på for deg. Han legger til at vakuumsystemet er det «første i verden» som tetter med en enkelt handling. Han mener det har potensial til å redusere matsvinnet med 20 til 40 prosent, avhengig av produkt, og systemet kan logge hvilke besparelser som er gjort, inkludert redusert karbonavtrykk.

Silo ble grunnlagt i 2016 og ble finansiert av OurCrowds AI-fokuserte fond Cognitiv Ventures. Foreløpig er de fokusert på det amerikanske markedet, men håper å rulle ut systemet i Europa når det amerikanske markedet er etablert.

Sikkert et smart pakkesystem, men det høres dyrt ut. Hvor mange beholdere bør du ha og hvor mye er du villig til å betale? Det er imidlertid en måte å vise hvordan smarte og intelligente løsninger kan bidra til redusert matsvinn.

Les mer

Gjenvunnet PET ikke noe for LEGO

LEGO har forsøkt å lage klossene sine av resirkulert PET. Nå forlater de det sporet og går mot bioplast i stedet.
denny-muller-YDNhxzIcvg8-unsplashx

Nå tar digitale presser over for tradisjonelle flexopresser ifølge HP Indigo

Den første dagen på Labelexpo holdt HP Indigo som vanlig sin pressekonferanse. Det var store nyheter, kunne vi i Packnews konstatere.
HP-vdx

AI innen emballasje kjempemarknad i 2033 mener ny rapport

Bruken av kunstig intelligens (AI) i emballasjemarkedet anslås å nå en verdi på 2.080,8 millioner dollar i 2023 og forventes å vokse til 6.015,6 millioner dollar i 2033. Dette ifølge Future Market Insights, som legger til at salget av kunstig intelligens for emballasje forventes å ha en betydelig CAGR på 11,20 prosent i løpet av prognoseperioden.
steve-johnson-ZPOoDQc8yMw-unsplashx

Innebærer PPRW en dobling av plastbruken?

PPWR-forordningen fra EU risikerer at plastbruken blir fordoblet, hevder bølgepappindustrien. Dette fremgår av en artikkel i det nederlandske magasinet VerpakkingsManagement.
Dragarbildx

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red