AI innen emballasje kjempemarknad i 2033 mener ny rapport

PUBLISERT: 31 august 2023
OPPDATERT: 31 august
Bilde: Steve Johnson, Unsplashed.

Packaging World i USA skriver at bruken av kunstig intelligens (AI) i emballasjemarkedet anslås å nå en verdi på 2.080,8 millioner dollar i 2023 og forventes å vokse til 6.015,6 millioner dollar i 2033. Dette ifølge Future Market Insights, som legger til at salget av kunstig intelligens for emballasje forventes å ha en betydelig CAGR på 11,20 prosent i løpet av prognoseperioden.

Ifølge rapporten refererer AI i emballasje til bruk av avanserte teknologier som maskinlæring og synsteknologi for å forbedre ulike prosesser i emballasjeindustrien. AI-systemer kan analysere bilder for å oppdage defekter i emballasjematerialer, og sikre at produkter av høy kvalitet når markedet. AI hjelper også med forsyningskjedestyring ved å optimalisere produksjons- og distribusjonsprosesser basert på historiske salgsdata og markedstrender, og redusere kostnader og varelager. I tillegg kan AI-algoritmer generere personaliserte emballasjedesign og anbefale passende materialer basert på forbrukerpreferanser, markedstrender og produktdata.

Future Market Insights legger til at etterspørselen etter smart og bærekraftig emballasje har skapt muligheter for AI-drevne innovasjoner som aktive overvåkingssystemer, temperaturfølsomme etiketter og interaktive emballasjeopplevelser, noe som øker produktsikkerheten og forbrukerengasjementet.

Sentrale trender identifisert av rapporten inkluderer prediktivt vedlikehold, kvalitetssikring gjennom visjonsteknologi, forsyningskjedeoptimalisering, stemme- og bildegjenkjenning for håndfrie operasjoner, og dataanalyse for innsikt i forbrukeratferd og driftseffektivitet.

Les mer

Spor egget tilbake til høna

Med en QR-kode påtrykt eggekartongen kan forbrukerne nå enkelt finne ut hvor eggene kommer fra. Løsningen erstatter de tidligere for mange kryptiske tallene på kartongen.
prior1

Ny sensor holder rede på matvarens ferskhet

Med jevne mellomrom kommer det informasjon om ny teknologi for å - via emballasjen - holde styr på om mat er spiselig. Nylig presenterte et irsk selskap en løsning med matsikkert blekk ifølge AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Association.
12259_1senopticasensor_663917x

Revolusjon! sier Ishida om sin nye traupakker

På interpacks første dag avduket Ishida Europe en traupakkemaskin som selskapet hevder bryter ny mark både når det gjelder ytelse og miljøfordeler. En stor del av internasjonal fagpresse var til stede.
ishida2

Hvordan vil AI forme fremtiden for emballasje?

Spørsmålet i overskriften er stilt av Matt Reynolds, sjefredaktør i amerikanske Packaging World i en interessant kommentar fra begynnelsen av året som vi har fått tillatelse til å publisere.
Mattx

Siste nytt

World Packaging Organization og AIPIA i smart samarbeid

WPO, World Packaging Organization, og AIPIA, Active and Intelligent Packaging Industry Association, har signert et Memorandum of Understanding (MOU), for å fremme deres samarbeid om å dele ideer om smart emballasje og vitenskapen bak denne.
WPO-AIPIAx

Fiberflaske som er klar for industriell produksjon

Flasker laget av fiber er et område som interesserer mange utviklere og nå og da kommer det informasjon om nye produkter. Du ser imidlertid ikke mye av dem på markedet. På den nylig avsluttede Pack Expo i Las Vegas ble et alternativ vist frem.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

Sveriges mest kjøpte bil fyller 70 år og har blitt ”grønn”

Godteriproduktet Ahlgrens biler kalles "Sveriges mest kjøpte bil" – i år fyller den 70 år og har samtidig fått nytt design og emballasje som i stor grad består av "grønn" bioplast. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
bilar-plantpack-utvald

Her er de nominerte i Packnorth Award 2023 - del 2

Vi fortsetter presentasjonen av de nominerte til årets Packnorth Awards, denne gangen emballasje i kategoriene næringsmidler og netthandel.
A-gg-red