...
Investering sparer tid og gir bedre arbeidsmiljø
Johan Zetterborg er tydelig på at Frensenius Kebi kjøpte maskinen på grunn av arbeidsmiljøet og at økt effektivitet kom som en bonus.
All betjening av strekkfilmmaskinen gjøres med denne fjernkontrollen.
Pallen settes på platen og trucken rygges ut før strekkfilmingen startes fra trucken. Alt gjøres automatisk slik at truckføreren slipper å forlate trucken.

Den svenske produsenten av intravenøs næring, Fresenius Kabi, har fått bedre arbeidsmiljø og store effektivitetsgevinster med strekkfilmmaskinen PallPack 2000F.

- Vi sparer nok 70-80 prosent i tidseffektivitet, sier Johan Zetterborg, linjesjef for palletering i Fresenius Kabi.

Stort konsern
I Sverige har selskapet over 800 ansatte, men globalt arbeider 110.000 ansatte i Fresenius Kabi, som er spesialist på ernæring i drypposer, narkosemidler og medisinsk teknologi. Produksjonsanlegget for intravenøse næringsløsninger ligger i Uppsala.

- Vi hadde behov for en ny strekkfilmmaskin og fikk tips om PallPacks maskin der man kan stable på pallen, kjøre vekk og starte maskinen fra trucken, forteller Johan Zetterborg.

Med den gamle maskinen måtte truckføreren forlate trucken, knyte fast strekkfilmen i pallen og rygge vekk trucken før strekkfilmingen kunne starte.

Mye smidigere
Produksjonen i Uppsala går døgnet rundt, året rundt i fems skift. PallPack 2000F brukes ved siden av den helautomatiske produksjonslinjen og plaster cirka 50-60 paller i døgnet. Ved vedlikeholdsstopp tar den omtrent det doble.

- Vi er cirka 30 personer i logistikkavdelingen, og vi bruker strekkfilmmaskinen til alt gods som står på paller, forteller Johan Zetterborg. 

Han mener at de store fordelene med strekkfilmen har med arbeidsmiljøet å gjøre.

Betjenes fra trucken
- Du gjør alt fra trucken. Pallen kan enkelt settes på platen i strekkfilmmaskinen. Deretter rygges trucken ut, før maskinen startes med fjernkontroll. Truckføreren slipper å knytte fast strekkfilmen før start og skjære den av etterpå, det gjør maskinen automatisk.

Johan Zetterborg er tydelig på at Frensenius Kebi kjøpte maskinen på grunn av arbeidsmiljøet og at økt effektivitet kom som en bonus.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2019-02-08

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
arbeidsmiljø effektivisering strekkfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC