...
Etikettlinere i rPET er nå tilgjengelig i fire varianter
Avery Dennison tilbyr fire nye etikettliner-konstruksjoner med 30 prosent rPET og samme ytelse i konvertering som konvesjonelle materialer.

Avery Dennison lanserer etikettlinere i resirkulert PET over hele Europa en portefølje med fire konstruksjoner. Linerne er laget av husholdningsplast (PCW).

Georg Müller-Hof, visepresident marketing LPM Europe, sier at å bruke husholdningsavfall (PCW) til p lage etikettlinere er et skritt mot bærekraftig utvikling.

​Mer enn 30 prosent resirkulert innhold
- Avery Dennison har fokus på bærekraftforbedringer i den virkelige verden, noe som innebærer å lukke sløyfen og bruke husholdningsavfall til å lage nye produkter.

- De fire nye etikettmaterialene er ikke bare laget av over 30 prosent resirkulert material fra PET-flasker, men de er også en del av CleanFlake og ClearCut-porteføljene. Det gir dem bærekraftfordeler også for egen del, sier Müller-Hof.

Tre CleanFlake-materialer er tilgjengelig med en tynn rPET23-liner. CleanFlake-limet er designet for å kunne separeres rent fra PET-flasker under resirkuleringsprosessen, slik at kontaminasjon av PET-flak unngås.

Dette er viktig for å sikre at resirkulert PET faktisk kan gjenbrukes i stedet for nedgradert, såkalt «downcycled». 

Konvertering på samme måte som konvensjonell PET
Det fjerde materialet er konstruert med ClearCut PP50 Top Clear-s7000-rPET23. Denne er vesentlig tynnere enn dagens markedsreferanse og kan konverteres i høy hastighet og dispenseres med den samme tynne rPET23-lineren.

Denne lineren er designet for konvertering på samme måte som en konvensjonell PET-liner, uten merkbare forskjeller i ytelsen.

Ifølge Müller-Hof er det mer på gang.
- Vi har forpliktet oss til å håndtere avfall i hele verdikjeden i tråd med våre bærekraftmål for 2025 og for å møte behovene til våre kunder. Fremover vil vi introdusere rPET-liner i flere produkter og tilby produkter med resirkulert innhold. Vi vil også gjøre det mulig å resirkulere den ferdige emballasjen.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2019-02-05

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
etikettering etikettmaterialer etikettproduksjon resirkulering resirkulert innhold rPET

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC