...
Sabic feirer gjennombrudd for kjemisk gjenvunnet plast
Frank Kuijpers og Jeroen Castelijn feirer produksjonstart av sertifisert sirkulær plast på Sabic Geleen i Nederland.

Kjemiselskapet SABIC melder at de har gjort et gjennombrudd i produksjon av sirkulære polymerer basert på pyrolyse av blandet plastavfall. 

Den første batchen med sertifisert sirkulær plast er allerede produsert, og dermed har de tatt det første steget mot en sirkulær verdikjede for plast. Olje fremstilt ved pyrolyse av plastavfall er nå innført som en ny råvare ved Sabics Geleen-fabrikk i Nederland.

Fullskala produksjon fra 2021
Den patenterte pyrolyseoljen er produsert av Plastic Energy Ltd gjennom resirkulering av blandet plastavfall med lav kvalitet som ellers ville ha blitt brent eller endt på deponi.

Som et ledd i lanseringen har Sabic begynt å produsere og kommersialiser de første månedsvolumene med sertifisert sirkulær polymerer, både PE og PP. Oppstarten av fullskalaproduksjon er av Sabic og Plastic Energy satt til 2021.

- Sertifiserte sirkulære polymerer er en disruptiv innovasjon, og Sabics markedslansering er en kritisk fase i utviklingen, sier Frank Kuijpers, General Manager Corporate Sustainability i Sabic.

En bro til sirkulær økonomi
- Det vil fungere som en bro fra lineær til sirkulær økonomi. Verdikjeden får nå mulighet til g gjøre seg kjent med produktet og vurdere hvordan det best kan implementeres i deres eget marked. Dette vil bygge opp tillit til pionerproduktet før Sabic går i gang med fullskalaproduksjon.

International Sustainability And Carbon Certification Plus (ISCC+) har sertifiserer at polymerene er laget av sirkulært innhold I henhold til standarder gjennom hele verdikjeden, fra kilde til sluttprodukt.

ISCC+ sertifiserer etter massebalanseprinsippet. Det innebærer at for hvert tonn med sirkulær råvare som puttes inn i crackeren, og dermed erstatter fossil råvare, kan et tonn ut av crackeren klassifiseres som sirkulært.

Sertifiserte sirkulære polymerer vil hjelpe Sabic å møte kundenes etterspørsel etter mer bærekraftige produkter og oppnå gjenbruk av plastavfall.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2019-02-04

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
kjemisk gjenvinning pyrolyse resirkulering resirkulert plast sertifisering sirkulær økonomi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC