...
Ny kartong for matkontakt med økobarriere uten plast
Barrieren inneholder ikke plast, forbedrer kartongens fettmotstand og gjør den til et effektivt material for bruk på næringsmidler.

Metsä Board lanserer en ny kartong med økobarriere som er sertifisert for komposterbarhet i henhold til standardene DIN EN 13432 og ASTM D6400.

Sertifiseringen er utført av DIN CERTCO, og testene har blitt gjort av ISEGA-laboratoriene.

Sertifisert av nøytral part
Katja Tuomola, Business Development Director i Metsä Board sier at varemerkeeierne ser etter nye og mer miljøtilpassede løsninger som er produsert av fornybare alternativer til plast og som kan komposteres og gjenvinnes.

- Sertifikatet er utstedt av en nøytral part og hjelper dem med et materialvalg som oppfyller krav til å kvitte seg med avfallet.

DIN EN 13432-standaterden omfatter «Krav til gjenvinning av emballasje gjennom kompostering og biologisk nedbrytning». Den amerikanske standarden STM D 6400-12 gjelder «Standardspesifikasjon for merking av plast beregnet for kompostering i kommunale eller industrielle anlegg».

Barriere uten plast
Den spesielle barrieren inneholder ikke plast og er spesielt utviklet for Metsä Board Pro FSB EB1. Barrieren forbedrer kartongens fettmotstand og gjør den til miljøtilpasset og effektivt material for bruk på næringsmidler, take away og hurtigmat, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Fettresistensen kan forsterkes ytterligere med et lakksjikt. Produktet er godkjent for direktekontakt med mat. Verken optisk hvitmiddel eller fluormaterialer er brukt i produksjonen.

Kartongen lages i gramvekter mellom 195 og 320 g/m2 og kan gjenvinnes i eksisterende gjenvinningssystemer for papir og emballasje.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2019-02-01

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
barriere kartong komposterbar matkontakt Matkontaktmaterialer

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC