...
Hubergroup lanserer ny trykkfarge for matkontakt
MGA Natura er godkjent for matkontakt og tilgjengelig over hele verden fra januar 2019.

Trykkfargeserien NGA Natura fra hubergroup for arkmatet foldekartong kan brukes i matemballasje og overgår mange av kravene til matkontakt i Europa og USA.

Regelverket for trykkfarger til matemballasje blir stadig strenger og har variable krav regionalt. Derfor må konverterere benytte et utvalg av trykkfarger for å innfri kravene i det europeiske og amerikanske markedet.

Mer komplekse verdikjeder
Verdikjeder som fra før var komplekse har nå blitt enda mer kompliserte, siden konvertererne sliter med å oppfylle spesifikke krav til migrasjon av trykkfarger og råmaterialer som er forskjellige fra en region til en annen.

For å hjelpe konverterere med denne utfordringen, gjenoppfant Hubergroup MGA Natura-serien med trykkfarger som er i samsvar med alle FDA- og EU-standarder for foldekartong og matemballasje.

Dermed reduseres godkjenningssykluser og fleksibiliteten i produksjonen for merkevareeierne.
Trykkerier og konverterer trenger dermed ikke å ha store lagerbeholdninger med forskjellige typer trykkfarger og tidkrevende omstillinger av produksjonslinjene til forskjellige regioner.

Ingen eller lav migrasjon
MGA Natura er basert på en metode som Hubergroup selv har utviklet for å benytte en biokompatibel råvare som både har god tilgang men er lite brukt, i oppskriften på trykkfargen.

Den nye trykkfargen er godkjent for matkontakt siden den har substanser som enten ikke migrererer til mat, eller migrasjonen ligger langt under migrasjonsgrensen. 

MGA Natura er tilgjengelig over hele verden fra januar 2019.

- Vår FoU-stab gjorde en fremragende jobb når de oppfant denne trykkfargen, sier Taner Bicer, Chief Technology Officer i hubergroup. – De klarte å identifisere og få godkjent en ny substans som øker trykkvaliteten og reduserer migrasjonsrisikoen og samtidig oppfyller kravene.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2019-02-01

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
matkontakt migrasjon trykkfarge

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC