...
Ineos Styrolution forsker på kjemisk gjenvunnet plast
Ineos forsker blant annet på kjemisk gjenvinning av styren fra husholdningsvfall.

Resirkulerbare produkter med bedre overflateegenskaper er blant resultatene av det femårige FoU-arbeidet med NMB og universitetet i Bayreuth.

I fem år har Ineos Styrolution i samarbeid med Neue Materialien Bayreuth GmbH (NMB) og universitet i Bayreuth forsket på å utvikle, markedsføre og gjenvinne nye løsninger basert på plastmaterialet styren.

Lettvektsprodukter
I tillegg har man i prosjektet sett på lettvektkompositter, injeksjonssprøyting av estetisk overflate og bedre anti-scratch-egenskaper for styrenpolymerer. Målgruppene er bilindustri, elektronikk, husholdningsprodukter, byggevareindustri og helsepleie.

Partnerskapet gir Ineos Styrolutoin tilgang på høyt kvalifisert forskningspersonell i NMB, og oppdraget går på konstant evaluering av nye teknologier som kan brukes på styren. 

Det forskes også på gjenvinning av polystyren fra husholdningsavfall, estetiske lettvektsprodukter laget ved injeksjonssprøyting av skum og bedre skrapeegenskaper for materialet.

Omfattende ekspertise
Ved Universitet i Bayreuth drar Ineos nytte av eksperter som professor Dr. Hans Werne Schnidt og Prof.ing. Volker Altstädt, som begge har omfattende ekspertise polymervitenskap og teknologi.

- Samarbeidet med Ineos Styrolution innebærer at vi får forske på bruksområder, noe som er attraktivt for både studenter og forskere, sier Altstädt.

Ineos Styrolution er på jakt etter løsninger som ikke endre opp på deponi eller forbrenning. De er undersøker flere alternativer.

Kjemisk gjenvinning
Ett av dem er ResolVe-prosjektet som ledes av Ineos Styrolution og ble startet av det tyske utdannings- og forskningsministeriet BMBF. I dette prosjektet undersøker man kjemisk gjenvinning av husholdningsavfall.

Målet er å utvikle sirkulær økonomi der polystyrenavfall resirkuleres til jomfruelig, høykvalitets styrenpolymerer.

StyLight er en ny generasjon thermoplastkompositter basert på co-polymerer for lettvekt design. StyLight er et direkte resultat av partnerskapet og den første thermoplastkompositten basert på styrenpolymerer.

FoU er integrert
NMB har optimert prosesseringen gjennom en kombinasjon av thermoforming og sprøytestøping. Resultatet er bedre overflatekvalitet og optimering av energibruk og syklustider. StyLight er ment for bilindustri, elektronikk og sportsartikler. Ineos Styrolution lager også emballasjeløsninger.

- I Ineos Styrolution er forskning og utvikling en integrert del av forretningsvirksomheten. Vi legger opp til vekst gjennom nye produkter og bruksområder, samt effektivitetsforbedringer, sier Norbert Niessner, direktør for global FoU i Ineos Styrolution.

- Samarbeidet med Bayreuth gjør at vi kan fokusere på vår egen aktivitet med innovasjoner i flere industrier.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2019-01-31

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
husholdningsavfall kjemisk gjenvinning PCR plastemballasje polystyren styren

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC