...
Ny stålbåndspresse skal gi sterkere fiberemballasje 
Stålbåndpressen ble innviet og demonstrert 13. desember med representanter fra MoRe, IPCO og Mittuniversitetet til stede.
En unik prototyp av stålbåndpressen er utviklet for å øke styrken i ligninholdig papir.
- Vi håper at stålbåndteknologien blir akseptert som en effektiv metode for utvikling av nye materialer, sier Cherryleen Garcia-Lindgren.

Svenske MoRe har innviet en ny stålbåndspresse som gjør det mulig å utvikle sterke emballasjematerialer på maskiner som tidligere var brukt til avispapir.

Med mekanisk masse som råstoff ser MoRe for seg at fabrikker som i dag produserer papir til aviser og magasiner kan modifisere sine papirmaskiner til å produsere emballasjematerialer som er bedre enn dagens basert på kjemisk masse.

Forskningsprosjekt
IPCO, MoRe Reaearch, Mittuniversitetet og en industripartner har i et fellesprosjekt utviklet en prototyp av en stålbåndspresse som er installert hos MoRe. I denne kan trykk, temperatur og hastighet varieres for å vurdere og optimere prosessbetingelsene.

Stålbåndspressen simulerer industrielle forhold og blir et viktig skritt for å kommersialisere teknologien.

- Med testresultatene håper vi at stålbåndsteknologien blir akseptert av skogsindustrien som en effektiv metode for å produsere nye materialer basert på tre, sier Cherryleen Garcia-Lindgren, Global Innovation Manager i IPCO.

- Vi tror at det er et potensial for å utvikle flere applikasjoner. Samarbeidet med MoRe Research og Mittuniversitetet er en utmerket måte å finne nye bruksområder fir vår teknologi.

Væskebestandig fiberemballasje
Tove Joelsson, industridoktorand i FORIC og ansatt ved MoRe, sier at formålet med prosjektet er å utvikle sterke og væskebestandige emballasjematerialer av høykvalitets masse. Høy væskebestandighet gjør det mulig å erstatte bruk av plast i mange av dagens emballasjer.

Et annet viktig formål er å skape nye forutsetninger for produksjon av TMP og CTMP på papirfabrikker og å modifisere papirmaskinene til å produsere nye emballasjematerialer.

- I vårt pågående forskningsprosjekt har vi hatt stor glede og nytte av samarbeidet med MoRe Research og det nye pilotanlegget, sier Per Engstrand, professor i mekaniske fiberteknologi ved Mittuniversitetet. 

- Vårt mål er å utvikle et miljøvennlig og væskebestandig emballasjepapir av mekanisk masse.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-12-14

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
fiberemballasje forskning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC