...
Stora Enso og Sulapac utvikler fiberbasert sugerør
Det nye sugerrøret er laget av trefiber og naturlige bindemidler og lanseres som alternativ til plastbaserte sugerør.

Sammen med oppstartsselskapet Sulapac utvikler Stora Enso et fornybart og biologisk nedbrytbart sugerør laget av trefiber og naturlige bindemidler.

En demoversjon utviklet som et fornybart alternativ til tradisjonelle plastsugerør skal vises på Slush 2018, et event for oppstartsbedrifter. 

Biokomposittmaterial
Sugerøret er basert på Sulapacs biokomposittmaterial laget av trefiber og naturlige bindemidler. Det er utformet for å være gjenvinnbart i industriell kompostering og biologisk nedbrytbart i havet.

- Dette er et viktig skritt for Stora Enso i vårt langsiktige mål om gradvis erstatning av fossilbaserte materialer med fornybare løsninger, sier Annica Bresky, sjef for divisjonen Consumer Board.

- Vårt samarbeid med Sulapac er et utmerket eksempel på hva vi kan oppnå gjennom partnerskap som driver innovasjonsarbeidet framover for å skape bærekraftige løsninger i bioøkonomi.

Potensiell "game changer"
I mai 2018 tegnet Stora Enso en teknologiutviklingsavtale med Sulapac for å lisensiere materialet og teknologien. Sulapacs material fungerer i eksisterende ekstrusjonsanlegg, og målet er at sugerøret skal være kommersielt tilgjengelig i andre kvartal 2019.

- Sammen med Stora Enso har vi utviklet verdens mest bærekraftige sugerør for produksjon i industriell skala, sier Sulapacs gründer og adm. drirektør Suvi Haimi.

- Hver uke produseres og forbrukes milliarder av plastsugerør. Vårt sugererør har potensial til å bli en "game changer".


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-12-04

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
biobasert fiberemballasje sugerør

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC