...
Meyn og Cabinplant leverer utstyr til ny kyllingfabrikk
Fra venstre: Mesut Ozdogan (Meyn), Robbert Birkhoff (Meyn), Terje Sjåvik (Norsk Kylling), Arild Enmo (Norsk Kylling), Håvard Staverløkk (Norsk Kylling), Aize Land (Meyn) Are Denstad (Norsk Kylling), Mogens Kielsgaard og Claus Andersen (Cabinplant)
Utstyret til den nye fabrikken i Orkanger skal leveres i 2020, og produksjonsoppstart er planlagt i 2021.

Norsk Kylling, som eies av REMA 1000, har skrevet kontrakt med Meyn og Cabinplant om leveranse av prosessutstyr til den nye fabrikken som skal bygges i Orkanger

Norsk Kylling har skrevet kontrakt med Cabinplant og Meyn om anskaffelse av prosessutstyr til den helt nye fabrikken for forbearbeiding av kyllingprodukter som skal bygges i Orkanger.

Bærekraft og dyreveldferd prioriteres
Fabrikken skal være innovativ med tanke på energiforbruk og bærekraft og blir starten på en industriklynge med en totalinvestering på 185 millioner euro.

Norsk Kylling leverer høykvalitetsprodukter til forbrukere over hele Norge. De siste årene har bedriften blitt langt mer bærekraftig. Dyrevelferd har fått høyeste prioritet ved å skifte til kyllingrasen Hubbard, bruk av kompetanse og investeringer i drift og teknologi.

- High-end utstyr med høy grad av automatiserings sikrer at vi kan tilby forbrukerne høykvalitetsprodukter til lav pris, som er produsert på en ansvarlig måte, sier Kjell Stokbakken, adm. Direktør i Norsk Kylling.

- Vi har prioritert dyrevelferd høyt ved valg av teknologi og utstyr til oppdrett og bearbeiding av kylling.

Markedsledende på prosessanlegg
Meyn er markedsledende på prosessanlegg til kyllingindustrien, og anleggene er kjent for høy kapasitet og driftssikkerhet. Robbert Brikhoff, Director Sales & Projects i Meyn, er stolt over at Norsk Kylling har valg Meyn og Cabinplant som leverandører til dette ambisiøse prosjektet.

- Vårt state-of-the-art-utstyr vil spille en avgjørende rolle til at de kan nå sine mål, sier han.

Håndtering, prosessering, veiing og pakking
Cabinplant er en av verdens ledende leverandører av utstyr for viderebearbeiding av kyllingprodukter og leverer utstyr for håndtering, prosessering, veiing og pakking.

Michael Falck Schmidt, Senior Vice President, CCO EMEA i Cabinplant, sier at Norsk Kylling vil få en ledende løsning til bearbeiding og håndtering i den nye fabrikken.

Med underskrevet kontrakt på prosessutstyr har Norsk Kylling kommet et skritt nærmere i realisering av den nye fabrikken på Orkanger. Maskiner og utstyr blir levert i løpet av 2020, og produksjonsstart er planlagt i 2021


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-11-28

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
investering kylling

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC