...
Neste og Clariant inngår samarbeid om fornybart
Neste skal lage etylen og propylen av fornybare råvarer som råvare til Clariants lim. I fase 2 skal de utvikle bærekraftig lim fra fornybare råvarer til plastapplikasjoner og coating

I samarbeid skal drivstoffprodusenten Neste og kjemiselskapet Clariant utvikle og lage nye bærekraftige materialløsninger som skal passe for en rekke bransjer.

I den første fasen av partnerskapet skal selskapene erstatte fossilbasert etylene og propylen som brukes i Clariants smeltelim med monomerer utviklet fra fornybare avlinger. 

Etylen og propylen fra fornybare råvarer
Dette skal de gjøre ved å omdanne Nestes fornybare hydrokarboner – som er produsert av fornybare råvarer som avfall, fett, olje og vegetabilsk olje – til etylen og propylen for Clariants produkter.

I en senere fase skal selskapene også utvikle bærekraftig lim fra fornybare råvarer til plastapplikasjoner og coating. På denne måten vil de to selskapene hjelpe bærekraftfokuserte merkevareeiere til å øke sine biobaserte tilbud og samtidig redusere klimautslipp.

- Betydelig framskritt
- Samarbeidet markerer et betydelig framskritt i Nestes innsats for å bli en foretrukket leverandør av bærekraftige kjemiske løsninger til merkevarer som vil være i front, sier Peter Vanacker, President & CEO i Neste.

- Kombinasjonen av Clariants ekspertise på forskjellige limapplikasjoner, plast og coatings med Nestes kunnskap og erfaring med biobaserte materialer gjør begge selskapene i stand til å utvikle bærekraftige løsninger.

Bærekraftige løsninger
Gloria Glang, Vice President, Head of Global Advanced Surface Solutions Business I Clariant mener at samarbeidet gjør dem i stand til nå sine mål.

- Vi tar ansvar for å redusere karbonavtrykket og avhengigheten av råolje på vegne av samfunn, miljøet og framtidige generasjoner. Gjennom samarbeidet med Neste kan vi nå målet om å bli en leverandør av bærekraftig løsninger i limmarkedet.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-11-07

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
fornybar fornybar plast lim limsystemer

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC