...
Nå kommer Fjøsnissen tilbake på melkekartongene 
Nå kommer julekartongene fra TINE ut i butikkene, med Fjøsnissen i hovedrollen.

I fjor vant Fjøsnissen Gullfisken for årets TV-reklame og fikk 6000 følgere på Instagram. Denne julen er han tilbake for fullt på melkekartonger, sosiale medier og TV.

– Vi så at det norske folk ble veldig glad i den noe bestemte fyren som ble introdusert i fjor, sier direktør for kommunikasjon og bærekraft i TINE, Lars Galtung. 

- Fjøsnissen er en snodig kar med glimt i øyet, og vi tror mange trakk på smilebåndet av hans standhaftige forkjærlighet for skikkelig risengrynsgrøt med meierismør, som han bare får en gang i året. 

Den tradisjonelle fjøsnissen får hovedrollen 
Nisser har vært å se på Tinemelk-kartongene i mange år og har vært folkekjære motiver. Aldri har det vært så mye engasjement som da nissene forsvant i 2012, eller da de kom tilbake i 2014.

I fjor fornyet TINE det tradisjonsrike juledesignet som har vært på melkekartongene siden 90-tallet, og i år går Fjøsnissen inn i hovedrollen, også på kartongen. 

– Juledesignet er en del av en større julekampanje fra TINE hvor Fjøsnissen er sentral. Vi vet at forbrukerne trykket Fjøsnissen til sitt bryst i fjor og i år kommer han til å fortelle om sine store og små utfordringer i julestria, sier Galtung.

Hver kartong har sin egen historie 
På årets kartonger kan man hjelpe Fjøsnissen med å finne igjen redskaper han har rotet bort i juleforberedelsene.

Han er en matglad type som gjerne hjelper til med forberedelsene, men han har også 10 tommeltotter. Han roter og glemmer hvor han har lagt fra seg tingene.

– Vi vet at folk bruker mye tid på å se på melkekartongene når de samles rundt frokostbordet i jula. Vi håper både store og små vil engasjere seg i å hjelpe Fjøsnissen, sier Galtung. 
 
Ingen ulv på kartongen i år
I fjor fikk designen på julekartongene stor oppmerksomhet på grunn av rovdyr, deriblant ulv, avbildet på kartongen. 

- Vi kan ikke svare på om det er Fjøsnissen selv som har fjernet ulven, men vi forstår at det var delte meninger om designet vi hadde i fjor.

- Det ble imidlertid slik at det kun var Fjøsnissen som møtte opp på casting og merkelig nok ingen konkurrenter, verken dyr eller folk. Det blir bare en sjef på julekartongene i år og det er Fjøsnissen, avslutter Galtung. 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-11-06

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
julehandel julehilsen kartong melkekartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC