...
Dansk plastprodusent satser på resirkulert PET
Sky Light satser på næringsemballasje laget av inntil 100 prosent resirkulert PET.

Den danske plastprodusenten Sky-Light A/S selger deler av virksomheten for å fokusere på næringsmiddelemballasje med inntil 100 % resirkulert PET.

- I disse dager får plastindustrien svi for problemene med plastavfall som havner i naturen, fastslår administrerende direktør Søren Kjær Larsen i Sky-Lights.

- Vi vil ha en mer nyansert og faktabasert debatt og vil nå gi vårt bidrag. Plast skal ikke forbys, men man må forsikre seg om at materialet ikke havner i naturen.

- Det var viktig for oss å finne en kjøper som har samme fokus på miljø og gjenbruk som vi har, og det har Desch Plantpak, sier han.

Selv vil Sky Light nå arbeide hardt for å optimere andelen gjenvunnet plast i sin næringsmiddelemballasje, uten å gå på akkord med mattryggheten.

Godkjent for matkontakt av EU
- Vår teknologi for resirkulering er så velutviklet at vi kan produsere emballasje og folie for næringsmidler med inntil 100 prosent gjenvunnet PET, fortsetter Søren Kjær Larsen. 

- Sammen med noen bedrifter i Europa har vi en produksjonsprosess som er godkjent av EU og gjør det mulig å bruke resirkulerte plastflasker i næringsmiddelgodkjent emballasje.

- Vi bruker også store ressurser på å samle produksjonsavfall fra egen og våre kunders produksjon. I dag kan vi tilby næringsmiddelgodkjent emballasje og folie med den høyeste andelen gjenvunnet plast på markedet.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-11-06

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
gjenvinnbar emballasje gjenvinning PET resirkulert resirkulert innhold resirkulert plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC