...
Scanpack: 150 år med samarbeid ble feiret
Kenji Hosaka, Kinichi Chida og Niklas Fagerholm fortalte om det japansk-svenske samarbeidet.
Ajimondo Hondashi viste flere eksempler på optimert emballasjedesign.

Det Svensk/japanske emballasjesamarbeidet ble feiret på Scanpack. I løpet av årene har de to landene med hell delt sine erfaringer med emballasjedesign.

En liten delegasjon med japanske emballasjedesignere hadde slått følge med Kenji Hosaka, redaktør av det japanske emballasjemagasinet j-pack world, til Scanpack. På en pressekonferanse på onsdagen viste de eksempler på prisvinnenende emballasjedesign.

Ping Pong
Kenichi Chida viste flere vellykkede prosjekter, deriblant en emballasje forn bordtennis-racketer der emballasjen ble optimert. Den gamle emballasjen besto av tre deler, og hadde noen utfordringer med at racketen lett kunne falle ut av emballasjen i butikken.

Vil- Den nye emballasjen består kun av to deler, og vi utviklet en stopper som holder racketen på plass i emballasjen, fortalte Chida.

Den nye emballasjen som bruker 40 prosent mindre material og er mye mer effektiv å produsere, har vunnet pris i Japan.

Juletre
- Emballasjen er også tilpasset slik at den kan brukes til sju forskjellige racketer, fortalte Chida.
Ajimondao Hondashi viste en emballasje for stearinlys, som både er salgsemballasje og fungerer som lysholder i Japan. 
- Eskene inneholder noen tegnestifter slik at at den kan henges på veggen og fungere som holder for stearinlys, fortalte han. 

Det samme selskapet har utviklet en emballasje for juletrelys med innebygde LED-lys. Eskene kan stables om et juletre, og LED-lysene sørger for at «juletreet» blinker og skaper salgsfremmende stemning i butikkene.

Vil erstatte all plastemballasje
Emballasjedesigner Niklas Fagerholm representerte den svenske delen av samarbeidet. I motsetning til sine japanske venner, la han fram sin strategi om å jobbe for at all plastemballasje skal erstattes med fiberbaserte materialer.

Han har startet selskapet Made of Paper som fikk en flying start på riksdekkende TV da de lagde sin første eske som erstattet plast.

- Vi kunne ingenting om emballasje og tenkte at det ikke kunne være så vanskelig å lage bedre løsninger. Trykkeriet sa at vår løsning ikke kunne produseres, men vi fikk det til.

Kartongemballaskje
Selskapet har laget forskjellige typer emballasje i kartong, deriblant en emballasje for egg som pakkes enkeltvis. Selskapet har lykkes med å fremstille sine løsninger som mer miljøvennlige enn dagens plastløsninger i nabolandet.

- Mange plastemballasjer og andre produkter kan lages av papir og kartong. Vi bør tenke på hvordan vi kan eliminere bruk av plast, sa Fagerholm.

Selskapet har blant annet utviklet en ny emballasje for Falu-korv der plasten er erstattet med en cellulosebasert film.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-10-25

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
emballasjedesign emballasjeoptimering Scanpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC