...
Resultatvekst for Orkla i tredje kvartal i 2018
- Vi er glad for at regjeringen nå reverserer økningen av sjokolade- og sukkervareavgiften, sier konsernsjef Peter A. Ruzicka i Orkla.


Orklas driftsresultat økte med  7 prosent i tredje kvartal og endte på 1.353 millioner kroner.Driftsinntektene økte med tre prosent , til 10.126 millioner kroner.

Merkevarevirksomheten oppnådde en omsetningsvekst på 2 prosent. Den organiske omsetningsveksten var i perioden 0,8 prosent, justert for tap av en distribusjonsavtale i Orkla Confectionery & Snacks. Det var resultatfremgang for tre av fire forretningsområder. 

Salgsvekst
- Vi hadde salgsvekst i et flertall av de markeder vi opererer i, særlig gledelig var utviklingen i Finland, Sentral-Europa og India, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka. 

- Veksten i Orkla Care ble hemmet av svak utvikling i Polen og Storbritannia. Flere av Orklas kategorier i Norge har opplevd lavere kampanjetrykk og økte priser mot forbrukerne, noe som påvirket volumutviklingen negativt.

I tillegg bidro den enorme økningen i avgiftene i det norske markedet til en oppblomstring av nett- og grensehandel.

- Vi er glad for at regjeringen nå reverserer økningen av sjokolade- og sukkervareavgiften. Orkla har gjort flere strukturelle grep i kvartalet. I Tsjekkia og Slovakia er det besluttet å slå sammen de to selskapene Hamé og Vitana til ett Orkla Foods-selskap. 

Oppkjøp i Storbritannia og vekst i Jotun
I Storbritannia har Orkla Food Ingredients kjøpt sjokolade- og karamellprodusenten County Confectionery, som hovedsakelig er leverandør mot industrimarkedet.

Resultat fra tilknyttede selskaper var 116 mill. kroner i tredje kvartal. Veksten på 13 prosent kan i hovedsak henføres til Jotun. Fortsatt er det en krevende markedssituasjon innen Marine Coatings. 
Hydro Power oppnådde et driftsresultat på 102 millioner kroner i tredje kvartal, som er en fremgang på 28 prosent fra samme periode i 2017.

Økningen skyldtes i hovedsak høyere kraftpriser, mens produksjonsvolumet ble lavere. 
Orklas resultat før skatt økte med 4 prosent  og endte på 1.364 millioner  kroner i tredje kvartal. Resultat per aksje for videreført virksomhet økte med 3 prosent, til 1,01 kroner.   


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-10-25

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Orkla ASA resultat

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC