...
Mondi med ny film for neste generasjon bag-in-box
Mondi har oppdaget at det er mulig å erstatte vanlig 60- eller 70µ PE-film til bag-in-box med en film på 50µ.

I disse dager er innkjøpernes viktigste oppgave, enten det gjelder vin, fruktjuice eller meieriprodukter, å finne bærekraftige emballasjeløsninger.

På Styria-fabrikken i Østerrike har Mondi mer enn 60 års erfaring som innovatør og markedsleder. De har også ekspertise på flerlags teknisk film som er tynnere, lettere og mer bærekraftig, uten å ofre egenskapene.

Tynnere film
Nå lanserer de neste generasjon flerlags film for Bag-in-Box-emballasje for flytende næringsmidler og annet.

- Vi har oppdaget at det er mulig å erstatte vanlig 60- eller 70 mikron PE-film med en film på 50 mikron, og vi er det første selskapet som klarer det, hevder Günter Leiter, adm. Dir. i Mondi Styria

- «Downgauging» på denne måten reduserer materialforbruket med 25 prosent, samtidig som transportvekten og det totale karbonavtrykket reduseres.

En kunde har prøvekjørt den nye filmen uten å ha oppdaget noen negativ påvirkning på maskinytelsen. De sier også at det ikke var nødvendig å endre utstyret for å kjøre denne filmen, påpeker Leite.

Kombinasjonsløsning
Mondi har også funnet en måte å kombinere dagens industristandard – som består av en tolags PE-film på 70µ pluss ett barrierelag på 40µ  – inn i en monofilm på bare 90µ. Det tilsvarer en reduksjon på 25 prosent.

Mondi tilbyr 70-mikron-filmen til kunder som kombinerer den med et barrierelag fra andre leverandører for å få ønsket sluttresultat. - Siden den tynnere filmen også har flere løpemeter på rullen, vil effektiviteten og produktiviteten øke for våre kunder. 

Andre fordeler er at kundene kun trenger å lagre en film i stedet for to og enklere maskinoppsett. Begge filmene er egnet for varmfylling opptil 85 grader Celsius og kaldfylling.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-10-05

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bag-in-box bærekraft downgauging plastfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC