...
Nå kommer TINE yoghurt på fornybar kartong hos Coop
Det er mange hensyn å ta når det gjelder emballasje, sier Bjørn Malm i TINE.  

Coop og TINE har gått sammen for å lansere TINE Yoghurt på fornybar kartong. Den vil først være tilgjengelig hos Obs fra 1. oktober 2018.

- Yoghurt på kartong er vanlig i Sverige og Danmark, mens den norske forbrukeren har vært vant med yoghurt på beger eller pose. I samarbeid med Coop ønsker vi å teste yoghurt på fornybar kartong og vi tror forbrukere blir glade for at de nå kan velge kartong i yoghurthylla, sier leder for bærekraft i TINE, Bjørn Malm. 

Sammen om miljøvennlige emballasjeløsninger 
Ferske undersøkelser viser at yoghurt ofte spises hjemme og brukes til müsli, smoothie, eller sammen med frukt og bær. Forbruker etterspør produkter uten plastemballasje og ønsker å kjøpe større pakninger da dette ofte er mer økonomisk og miljøvennlig.  

- Dette er et spennende tiltak som passer godt med Coops mål om å tilby bedre og mer miljøvennlig emballasje til kundene våre. At TINE velger å lansere denne i Obs viser vår felles interesse i å skape forbedringer på emballasjeområdet, sier miljøsjef i Coop, Knut Lutnæs. 

TINE bruker mye emballasje hvert år og er opptatt av miljøvennlige emballasjeløsninger og returordninger. 

- Av ulikt emballasjemateriale i TINE utgjør fornybar kartong til blant annet drikkekartong den desidert største andelen med 77 prosent, fulgt av plast til ulike beger og plastfilm med 22 prosent. Vi ser at det er en økning i bruken av fiber og kartong, mens forbruket av plast er redusert. Den trenden ønsker vi å fortsette, sier Malm.  

Også Coop er opptatt av hva slags emballasje produktene de tar inn har og er positive til å samarbeide med leverandørene om mer miljøvennlig emballasje. 

97 prosent fornybar kartong
- Den nye yoghurtkartongen er helt i tråd med Coops emballasjestrategi. Vi ønsker både å redusere bruken av plast og benytte gjenvinnbar emballasje fra fornybare kilder. Vi er sikre på at dette vil bli godt mottatt, sier Lutnæs. 

Sortimentssjef i Coop Norge, Roy Olderskog, forteller at samarbeid med dyktige leverandører er avgjørende når det kommer til å redusere bruken av plast.
  
- TINE og Coop samarbeider godt om å redusere vårt felles miljøavtrykk innenfor alle områder innen salg og distribusjon av meieriprodukter, sier Olderskog. 

Både Malm og Lutnæs er enige om at plastemballasje også har noe for seg. Plast har gode egenskaper ved at det tar vare på produktet og bidrar til lengre holdbarhet, samtidig er det viktig at plasten havner til resirkulering og ikke i naturen.  

- Emballasjen skal ivareta mange ulike funksjoner og det er viktig å ikke se på emballasje kun som avfall. Emballasje, som for eksempel fornybar plast, skal beskytte produktet slik at forbruker får et produkt med god og forventet kvalitet, og er også et viktig virkemiddel for å redusere matsvinn. Det er mange hensyn å ta når det gjelder emballasje, avslutter Malm.  


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-10-01

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC