...
To gullpriser delt ut på German Packaging Award 
"Ready 4 recycling" står det på gullvinneren fra Schur Flexible Group. Den termoformede emballasjen er laget av monomaterial og dermed enkel å gjenvinne.
Vaskemiddelemballasjen Seepje fra Hordik Verpakkingen består av 97 prosent HDPE. Den er lett å gjenvinne og har gode profileringsmuligheter.
Totalt ble 40 emballasjer premiert og vist fram for sin innovasjonsevne og bærekraft.

Som en del av et større industrievent på FachPack 25. september, presenterte det tyske emballasjeinstituttet dvi to gullvinnere blant 40 emballasjeinnovasjoner.

Alle de 40 beste emballasjeinnovasjonen ble presentert på arrangementet, mens de to beste løsningene i kategoriene «Bærekraft» og «Design og finish» ble belønnet med gullmedalje.

Optimering og gjenvinnbarhet i høysetet
250 gjester og industrirepresentanter var samlet i Saal München-hallen på NürnbergMesse for å feire vinnerne av German Packaging Award 2018.

Dr Bettina Horeburg, styremedlem i det tyske emballasjeinstituttet og administrerende direktør Winfried Batzke i dvi delte ut prisene. De ledende prinsippene for juryen var «så mye som nødvendig, så lite som mulig», som er det samme prinsippet for norsk arbeid med emballasjeoptimering

Gjenvinnbarhet var i fokus, mens prangende og fargerik ikke lenger var i front. Emballasjens rolle som informasjonsbærer i forsyningskjeden er også forsterket. Batzke etterlyste er mer selvsikkerhet og samlet opptreden fra industrien.

- Falske beskjedenhet og særinteresser i de forskjellige materialfraksjonene gjør det vanskelig å styrke emballasjens image, sa Batzke.

FlexiCLose(re)
Den første av de to gullmedaljene gikk til FlexiClose(re) thermoformet emballasje fra Schur Flexible Group. Thermoformet emballasje er ofte å se i butikkhyllene, men ofte er denne laget av forskjellige typer plast. Dermed er det utfordrende å gjenvinne den.

FlexiClose(re) er imidlertid laget av et monomaterial som er vel egne til høykvalitets materialgjenvinning, uten å gå på kompromiss med funksjonelle egenskaper som transparens, styrke, barriereegenskaper og gjenlukking.

Juryen ser FlexiClose(re) som et viktig skritt mot bærekraftig resirkuleringsøkonomi, kombinert med god forbrukervennlighet og produktbeskyttelse.

Emballasje for vaskemiddel
Hordik Verpakkingens Sepje vant den andre gullmedaljen i Design og Finishing-kategorien.  Emballasjen er original siden den formet som et såpestykke. Samtidig har den klare bærekraftfordeler.

Emballasjen er utviklet av Flex Design Delft og består av 97 prosent HDPE. Flasken og etiketten kan enkelt separeres for gjenvinning etter bruk.

Juryen var også imponert over alle mulighetene for differensiering og presentasjon ved utsalgspunktet.
Både gullvinnerne og de andre prisvinnende produktene ble vist fram under prisseremonien.

German Packaging Award er en internasjonal pris som deles ut av dvi hvert år. Neste frist for å melde inn produkter er i mars 2019.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-09-28

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC