...
Dugnad for opprydding i Donau lansert i sommer
29. juni ble det startet en dugnad for opprydding av plastavfall i Donau. Formålet er å beskytte elven og fremme separat innsamling og resirkulering av avfall.

I slutten av juni lanserte Waste Free Oceans Foundation en dugnad for å rydde avfall i Donau. Oppstarten ble markert i byen Vidin i Bulgaria.

Plastix, Bulgaria Cap Project, Henkel og Eco Partners hjelper til med det praktiske arbeidet. Initiativet er en del et større prosjekt i regi av Waste Free Oceans (WFO), der utvalgte områder av Donau ryddes og pleies.

Skal fremme separet innsamling og resirkulering
Prosjektet starter i Bulgaria og jobber seg mot Svartehavet og Middelhavet i samarbeid med internasjonale partnere.

Formålet med prosjektet er å beskytte elver og kyster, samt å fremme betydningen av separat innsamling og resirkulering av avfall.

Under oppstartsmarkeringen 29. juni snakket gründer av Waste Free Oceans, Bernard Merkx om de største forurensningskildene og de tiltakene som må tas på nasjonalt nivå for å redusere plastforurensningen i elver og hav.

Skal utvides til flere områder
Vidin er den første byen der unge mennesker har vært involvert i oppryddingen av Donau. I løpet av året skal det samles inn avfall også fra andre områder. De forskjellige punktene velges ut etter en detaljert analyse av hvordan strømmer og geografi bidrar til oppsamling av avfall.

Donau-prosjektet støttes av det bulgarske miljødepartementet, direktoratet fra Donau-elven, direktoratet for Svartehavsbassenget og den bulgarske polymerforeningen.

Flere selskaper har nylig blitt med i WFOs arbeid med å redusere mengden av flytende avfall. Blant disse er klesprodusenten Pielleitalia, plastproduentene Alpla og Semadeni og plastgjenvinneren Corepla.

Les mer her 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-08-07

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
marin forsøpling opprydding

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC