...
Borealis kjøper østerriksk gjenvinningsselskap
Ecoplast holder til i Østerrike og behandler hvert år rundt 35.000 tonn plastavfall fra husholdninger og industrielle aktører. 

Plastkonsernet Borealis har inngått en avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i det østerrikske selskapet Ecoplast Kunststoffrecycling GmbH. 

Ecoplast holder til i Wildon, Østerrike, og behandler hvert år rundt 35 000 tonn plastavfall fra husholdninger og industrielle aktører. Avfallet gjøres om til høykvalitets LDPE- og HDPE-resirkulat, for bruk i produksjon av plastfilm- og folie, men også til andre produkter.

Den nye konsernsjefen i Borealis, Alfred Stern, sier i en kommentar til Plastforum at det er et logisk neste skritt for Borealis å utvide konsernets muligheter for mekanisk gjenvinning, noe han anser som selve nøkkelen til bærekraft og sirkulær økonomi.

Sirkulær økonomi
– Borealis ønsker å være leverandør av plastløsninger i en sirkulær økonomi. Vi ser Ecoplast som et viktig supplement til selskapet mtm i Tyskland, som Borealis også eier, sier CEO Alfred Stern. 

Det tyske selskapet mtm sprøytestøper stive plastprodukter, mens Ecoplasts kjernekompetanse er fleksibel resirkulering av svært forurenset husholdnings- og kommersielt avfall.

- Disse gjøres om til materialer som er egnet for tynnfilmproduksjon, avslutter CEO, Alfred Stern.
Oppkjøpet av Ecoplast er underlagt godkjenning fra myndighetene.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-08-07

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
oppkjøp sirkulær plastemballasje sirkulær økonomi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC