...
Orkla har besluttet å samle kjeksproduksjonen i Latvia 
Ann-Beth Freuchen sier at Orkla ved å samle produksjonen på ett sted styrker fremtidg konkurransekraft, innovasjonevne og klimafotavtrykk.

Styret i Orkla ASA  legger til rette for fremtiden ved å samle produksjonen av kjeks i konsernet. De bygger en ny kjeksfabrikk utenfor Riga i Latvia og legger ned to andre.

 Dette er et ledd i konsernets strategi om å samle produksjonen i færre og mer effektive fabrikker.

- Ved å investere i en ny og moderne fabrikk, og å konsentrere produksjonen til ett sted, kan vi styrke vår fremtidige konkurransekraft og innovasjonsevne samtidig som vi reduserer vårt klimafotavtrykk, sier Ann-Beth Freuchen, konserndirektør og leder for Orkla Confectionery & Snacks. 

- Den nye produksjonsenheten vil gjøre at vi kan fokusere våre investeringer i ny teknologi, bli mer kostnadseffektive og bygge en sterkere produksjonsplattform.
 
Legger ned i Kungälv og Riga
Beslutningen innebærer at eksisterende kjeksproduksjon i Kungälv og Riga legges ned og flyttes til den nye fabrikken. Endringen vil være gjennomført innen utgangen av 2022. 
 
Kjeks er en viktig kategori for Orkla med sterke markedsposisjoner i Norden og Baltikum og eksportsalg. 
 
Flere ulike alternativer for den fremtidige kjeksproduksjonen har vært vurdert, og den endelige beslutning er å bygge en ny fabrikk utenfor Riga. Det har siden januar pågått forhandlinger mellom de tillitsvalgte ved fabrikken i Kungälv og ledelsen i Orkla Confectionery & Snacks Sverige. 
 
Det jobber i dag rundt 350 personer ved fabrikken i Kungälv. Når produksjonen flytter i 2022, opprettholdes et produktutviklingssenter i Kungälv.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-06-12

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
kjeks matproduksjon nedleggelse Nybygg Næringsmidler

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC