...
Økologisk rødvin med miljøsmart emballasje
Ståposen til Earth Balance organisk rødvin rommer 1,5 liter og veier bare 34 gram

Den nye ståposen for Earth Balance rommer vin tilsvarende to glassflasker, mens vekten kun tilsvarer en. Dessuten går det mindre energi til produksjonen.

- Produksjon og transport av tunge glassflasker krever mye energi, og dette kan ha store konsekvenser for miljøet, skriver importøren VCT Norway i en pressemelding.

Endrer emballasjen på vin
Vinmonopolet tar nå grep og satser på produkter med lettere emballasje som gir lavere CO2-fotavtrykk. Emballasje som veier mindre enn 420 gram per 0,75 liter skal merkes med «miljøsmart emballasje» i butikken.

En ståpose – eller pouch – er et eksempel på det Vinmonopolet mener er en miljøsmart emballasje da den er uten unødvendig pappkartong. Emballasje til en 1,5 liter ståpose er cirka 40 gram, mens en glassflaske kan veie fra 420 gram til over en kilo.

- Pouch er derfor et miljøsmart valg, skriver importøren VCT Norway i en pressemelding.

I begynnelsen av 2018 fantes det kun 15 ståposer tilgjengelig på Vinmonopolet; 5 hvitvin, 4 rosévin og 6 rødvin - hvorav kun seks av disse er i basisutvalget. Salget av ståposer økte med 126 prosent i 2017, sammenlignet med 2016.

Organisk vin
Den aktuelle ståposen «Earth Balance Pouch» leveres av Emiliana Organic Vineyards i Chile. Vinen er laget av Merlo-Cabernet Sauvignon-Syrah-druer som er dyrket uten bruk av kjemiske sprøytemidler og kunstgjødsel.

Vinrankene i Rapel-dalen som ligger en 2-timers kjøretur sør for Santiago, blir tilført næring i form av organisk gjødsel. All vin som er økologisk merket er sertifisert av en offentlig godkjent kontrollinstans.

Merknad: Ståposer (pouches) lages av plastlaminater som ikke kan materialgjenvinnes i dagens systemer, men det forskes på nye gjenvinningsmetoder. 
 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-06-08

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Miljø pouch ståpose

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC