...
NHO Mat og Drikke bryter samarbeid med regjeringen
- Forutsetningene for samarbeidet er endret, sier Petter Haas Brubakk, adm. direktør i NHO Mat og Drikke.

Regjeringens økte sukkeravgifter gjør at bedriftene i NHO Mat og Drikke ikke vil fortsette samarbeidet om mindre tilsatt sukker i mat og drikke.

Som varslet på forhånd, ble ikke den omstridte økningen i sukkeravgiften endret i den borgerlige avtalen om revidert nasjonalbudsjett. Det betyr slutten på samarbeidet næringslivet og regjeringen har hatt siden desember 2016.

Forutsetningene er endret
– Vi sier nå at dette samarbeidet ikke kan gå videre som forutsatt, fordi Stortinget vedtok rekordhøye økninger av det som allerede var noen av verdens høyeste avgifter i fjor, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og drikke til NRK.

- Det har endret forutsetningene for samarbeidet.

Han understreker at næringen på egen hånd vil fortsette å jobbe for å redusere mengden tilsatt sukker i mat og drikkevarer.

Folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) sier til NRK at det er synd at næringslivet tar en pause i samarbeidet. Hun understreker at det ikke er hun som er ansvarlig for avgiftspolitikken, det er det finansministeren som er, men at hun gjerne vil være med på å finne en løsning.

– Jeg ser at dette har kommet litt uheldig ut, og jeg vet at næringslivet føler seg litt tilsidesatt, og at det er litt frustrasjon rundt revidert nasjonalbudsjett og det å ikke bli tatt med på råd.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-06-07

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC