...
Norsk etikett-trykkeri satser med ny digital trykkpresse
- Skal du være med i spillet, må du satse, sier Kjetil Hovland om kjøpet av en trykkpresse til 20 millioner kroner.
Digital Etikett produserer etiketter til norsk næringsmiddeindustri, som Lerum i dette tilfellet.
Malingsprodusenten Jotun er også blant kundene til Digital Etikett.
Digitalpressen HP Indigo trenger et eget bygg på 200 kvadratmeter for å få plass i fabrikken på Gaupne.

Digital Etikett er først i Norge med en HP Indigo 20000 digitalpresse og først i Skandinavia med å bruke en slik digitalpresse til trykking av etiketter.

Det er ti år siden Kjetil Hovland startet med etikettproduksjon i garasjen på Gaupne med to digitale trykkpresser i generasjon 2. I 2013 ble disse maskinene byttet ut med to nye digitale trykkerpresser i generasjon 3. Den nye HP Indigo 20000 som nå installeres er i den fjerde generasjonen.

Et stort steg for bedriften
- Dette er et veldig stort skritt for oss, men nå ligger vi også et skritt foran konkurrentene, sier Kjetil Hovland, eier og administrerende direktør i Digital Etikett.

- Det er viktig å komme ut av trygghetssonen. Jeg kunne ha lent meg tilbake og kjørt på som tidligere, men da hadde jeg ikke fått noen ytterligere tilvekst.

Hovland er sikker på at satsingen er helt riktig, og det er god stemning blant de ansatte. Men han innrømmer at det ikke bare er enkelt å satse slik de gjør nå.

- Det er litt som å gå på tynn is. Overlevelsesinstinktet slås på. Når man kjøper en maskin til 20 millioner, får man et par søvnløse netter. Og etter hvert begynner den kreative prosessen. Sånne prosesser leder til handling, fortsetter Kjetil.

Kjøpte nabobygget
En slik maskin krever plass, og Digital Etikett kjøpte for en stund siden ytterligere en bygning rett ved siden bedriftens anlegg. Denne er nå integrert med Digital Etikett og skal fungere som nytt lager. Den nye trykkpressen skal installeres i det gamle lageret.

- Den trenger cirka 200 kvadratmeter, så den er enorm. Bare tre år etter at vi flyttet inn, er vi i full gang med ombygging. Jeg hadde ikke tenkt å gjøre det så snart, men nå har vi 10-årsjubileum. Skal du være med i spillet, må du satse, sier Kjetil.

Ettersom ingen andre i Skandinavia produserer etiketter på en HP Indigo 20000, åpner deg seg for eksport.
- Det hadde vært morsomt å produsere for utenlandske kunder. Og det har vakt oppmerksomhet i markedet at jeg er først ute med å så stor investering, forteller Kjetil Hovland.

Kan utvide med fleksibel emballasje
Den nye HP Indigo 20000 skal i starten brukes til etikettproduksjon. Men Digital Etikett ser også mulighet for å produsere emballasje i fleksible materialer etter hvert.

Trykkpressen er levert og installert av Visutech som er HP Indigos partner i Norden. Maskinen ankommer Gaupne den 11. juni 2018, og deretter tar det cirka tre uke før den er ferdig installert.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-06-04

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC