...
Alternativ til bobleplast vant Metsä Boards konkurranse
Vinnerbidraget "Stretching inner part" er laget for netthandel og har innlegg som tilpasses produktet.
Pawel Krawczugo fikk hederlig omtale for ”Twist”, en funksjonell emballasjedesign for kosmetikk og andre formål.
Hederlig omtale for ”The Moisture face creme cosmetic Package”, designet av Abdullah Cam.
Hederlig omtale og publikumspris fikk Jeroen Caelen for sin emballasje/holder for toalettruller.
Studentprisen gikk til Allessandro Grossi for en snacks-emballasje som kan forvandles til små dukker.

Blant bidrag av eksepsjonelt høy kvalitet, var det et alternativ til bobleplast fra Iiro Numminen som ble vinneren av Metsä Boards "Better with Less- Design Challenge" .

Vinnerbidraget «Stretching Inner Part» ble av juryen bedømt som meget tiltalende, anvendbart, lett å oppskalere og enkelt å implementere.

Miljøvennlig og funksjonell emballasje
Formålet med designkonkurransen var å finne miljøvennlig og funksjonell emballasje til verdens mest brukte og raskest voksende forbrukervarer.

Konkurransen ble lansert i november 2017 og har inspirert designere over hele verden.

Totalt kom det inn 302 bidrag fra 38 land. Den internasjonale juryen besto av velkjente eksperter i emballasjedesign og representerte område som er relatert til emballasje, design, merkevarestrategi og innovasjon.

Emballasje for netthandel
Vinnerbidraget «Strertching Inner Part» ble sendt inn i kategorien for netthandel. Den indre delen er en bølgepappeske som kan emballere produkter i forskjellig fasong uten bruk av bobleplast. 

Produkter av forskjellige slag kan pakkes i den mangesidige esken, og utformingen holder produktet på plass under transport. Numminen får prisen på 10.000 euro for sitt vinnerbidrag.

- Vinnerbidraget eliminerer behovet for varmeformet bobleplast på en bra måte, sier konkurransens leder Cyril Drouet, design& Innovation Director hos Metsä Board.

- Balansen mellom kartongens stivhet og styrken som kreves for å klare produktets vekt er vel gjennomtenkt. Utformingen er svær tiltalende, anvendbar og kan skaleres opp eller ned og tilpasses til mange bruksområder.


Hederlig omtale av tre produkter
Den første hederlige omtalen gikk til ”Plastic banning toilet roll”, som ble levert i kategorien wild-card av Jeroen Caelen. Dette er ny type emballasje for toalettruller som består av en sekskantet kartong, som også fungerer som holder for toalettpapiret.

Denne falt i smak både hos dommere og publikum, siden denne ble kåret til publikums favoritt.

Den andre hederlige omtalen gikk til ”The Moisture face creme cosmetic Package”, designet av Abdullah Cam. Den gjenvinnbare kartongemballasjen er kombinert med en avtagbar innerdel i plast.
Løsningen gjør plastbelegg eller foliering overflødig, noe som forenkler gjenvinningen.

Pawel Krawczugo fikk den tredje hederlige omtalen for sin design ”Twist”, en uunnselig men funksjonell emballasjedesign for kosmetikk og andre formål.  Både den andre og tredje hedersomtale gjaldt bidrag til kategorien kosmetikk.

Praksisplass for student
Den siste prisen var en praksisplass for en student hos Mestä Boards designteam for emballasje i Shanghai. Prisen gikk til ”The Playing Nature”, en emballasje for snacks som kan forvandles til små dukker som barn kan leke med, av Allessandro Grossi.

- Emballasjene som fikk hedersomtale og vinneren i studentkategorien representerer funksjonell og friske emballasjedesign med vekt på bærekraft og forbrukeropplevelser, forklare Drouet.

- Forbrukere vil ha varemerker og emballasje som engasjerer, underholder og, viktigst av alt,  forteller en bra historie. 

- Emballasje som utformet i miljømessig bærekraftige materialer og bruker materialet på en smart måte, har en god historie å fortelle og bidrar til forbrukeropplevelsen.

Mer informasjon om konkurransen finner du her


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-06-01

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
designkonkurranse designpris emballasjedesign priser prisutdeling

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC