...
Worldstar i fire forskjellige kategorier tildelt VPZ
WPO-president Pierre Piennar delte ut fire Worldstar til VPZ, her ved Susanne Meininger 
Helmut Meininger viser cellulosenettet Packnatur som i Østerrike har erstattet plast som emballasje for frukt og grønt
Helmut Meininger holdt takketale for tildelingen av  Lifetime Achievement Award for sitt arbeid på WPO-kongressen.

VPZ Verpackungszentrum (VPZ) tok for seg ved årets Worldstar med pris for Lifetime Acchievement, President Award, Sustainability Award og en matemballasjepris.

- Jeg er veldig stolt på vegne av selskapet, teamet ved VPZ og våre samarbeidspartnere Lenzing AG Borckenstein og EOM Erzeorganisation Marchfeldgemüse, IM Polymer og Lezing Plastics, sier Susanne Meininger, som leder og eier VPZ.

VPZ ble grunnlagt av faren
Hennes far, Helmut Meininger, grunnla selskapet og mottok Lifetime Achievement Award for sin innsats. Det komposterbare cellulosenettet Packnatur med matchende etiketter vant Worldstar i kategorien for matemballasje.

I tillegg vant VPZ bærekraftpris i sølv og President’s Award i bronse. Prisene ble delt ut av WPO-president Pierre Piennar til Susanne og Helmut Meininger i Gold Coast i Australia 2. mai. 18.

- De komposterbare cellulosenettene Packnatur, som lages av Lenzing Modal, er et biprodukt fra tynning av skog. Nå har de erstattet plastnett som emballasje for frukt og grønnsaker i alle ledende supermarkeder i Østerrike, forteller Susanne Meininger.

Ser ut i verden
Nå vil VPZ erobre verden med Packnatur-emballasjen, samt Packnatur Organic Wineglass Labels som er laget av organisk kompositt av cellulose og organisk film laget av 100 prosent fornybare og 100 prosent bionedbrytbare råvarer.

VPZ ble grunnlagt av Helmut Meininger i Graz i Østerrike i 1982 for å selge matemballasje. Porteføljen består av papirposer, filmer, nett og skåler. Susanne Meininger overtok lederskapet av bedriften i 1989. I dag lager de skum av tang, film av planter og nett av trerester.

- Arbeidet startet som tre pilotprosjekter i 1989, og etter nesten 30 år ser vi endelig resultater, sier Helmut Meininger. – Det betyr av den drømmen vi hadde nå er i ferd med å bli virkelig i en verden som har blitt bevisst på miljøproblemene.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-05-16

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
prisutdeling WorldStar WPO-kongress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC