...
Mattilsynet lar Nortura bruke Kalkunbacon-navnet
Mattilsynets hovedkontor har gjort om beslutningen fra november og lar Nortura bruke navnet Kalkunbacon. 

Mattilsynet snur og gir Nortura medhold i sin klage på vedtaket fra november om at Nortura må bytte navn på Kalkunbacon, da de ikke kan forveksles med vanlig bacon.

- Vi er veldig glade for at vi kan fortsette å bruke navnet som beskriver dette produktet aller best. Uten ordet «bacon» hadde det blitt vanskelig å formidle at dette er et magrere alternativ til nettopp vanlig bacon av svin, sier kommunikasjonsrådgiver i Nortura, Marthine Haugen Petersen.

Kan ikke forveksles
Det var den 17. november 2017 at Mattilsynet avdeling Mjøsområdet påla Nortura Rudshøgda å endre merkingen på Prior kalkunbacon slik at produktnavnet ikke lenger inneholdt ordet bacon. Nortura klagde på vedtaket den 8. desember 2017. 

Nå har Mattilsynets hovedkontor gitt medhold i klagen. I vedtaket skriver Mattilsynet følgende:

«Mattilsynet mener at produktet ”kalkunbacon” fra Nortura, ut fra betegnelsen og øvrig merking, ikke kan sies å kunne forveksles med vanlig bacon, selv om ordet ”bacon” inngår i betegnelsen. Forbrukeren får tydelig informasjon om dyreslag som produktet er laget av, da ordet kalkun er angitt foran ordet bacon.»

Prior kalkunbacon
Prior kalkunbacon ble lansert høsten 2016 og har siden den gang blitt et populært produkt i baconhyllen.

- Mange hadde hørt om eller smakt såkalt turkey bacon i utlandet og noen dro også til Sverige for å kjøpe det som ofte var importerte produkter. Derfor var det med stor glede vi endelig kunne tilby et norskprodusert kalkunbacon, forteller Petersen.

Nortura har lovet helsemyndighetene å bidra til å redusere inntaket av mettet fett i befolkningen. Prior kalkunbacon inneholder 70 prosent mindre fett enn vanlig bacon og er et godt eksempel på dette arbeidet.

Må utvikle produkter som smaker godt
- Det høres kanskje lett ut å bare fjerne en viss mengde fett, men for å lykkes er vi nødt til å utvikle produkter som smaker godt til tross for redusert fettinnhold. Derfor har vi brukt lang tid på å utvikle et kalkunbacon som både lukter, smaker og ser ut som bacon av svin.

Hun mener de har lykkes og gleder seg over at Prior kalkunbacon fortsatt kan være et synlig og tydelig alternativ i baconhyllen.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-05-11

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Mattilsynet merking navneendring navnevalg

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC