...
KartoCan har fått ny svensk produksjonskapasitet
CartoCan er laget og gjenvinnes som en kartongemballasje, men ser altså ut som en metallboks. 
De nye maskinene som nylig ble innviet i Forshaga, stanser blant annet ut lokket til CartoCan.
Emballasjen er allerede i butikkhyllene, og Löfbergs ICE er ett av flere varemerker som bruker CartoCan.

Maskinene som videreforedler materialet i den unike kartongemballasjen CartoCan, som ligner en brusboks, er nå innviet hos Stora Enso i Forshage, Sverige.

CartoCan er laget og gjenvinnes som en kartongemballasje, men ser altså ut som en metallboks. Emballasjen er allerede i butikkhyllene, og Löfbergs ICE er ett av flere varemerker som bruker CartoCan.

Produseres i Värmland
Siden nyttår har materialet blitt produsert i Värmland i Sverige. Kartongen produseres hos Stora Enso i Skoghall, trykkes hos HQ-print i Sunne, mens belegging og stansing gjøres hos Stora Enso i Forshaga.
De nye maskinene i Forshaga stanser blant annet ut lokket til CartoCan.

- Vi har arbeidet med prosjektet i et drøyt år, og det er morsom at vi endelig har begynt å levere materialer til sluttkunder, sier Fredrik Werner, ansvarlig for forretningsutvikling i Stora Enso.

- Sammen med lokale aktører og det tyske emballasjeselskapet Hörauf, som eier CartoCan, har vi laget en systemløsning fra kartong til ferdig produkt. 

- Hittil er det et lite produkt, men vi tror at det er et stort potensial for denne typen drikkeemballasjer, da vi ser stor vekst i segmentet i Europa og globalt.

- Klimasmart emballasje
Lars Appelqvist, administrerende direktør i kaffebrenneriet Löfbergs, var med på innvielse og fortalte om selskapets satsing på det voksende ready-to-drink-segmentet.

- Vi jar brukt CartoCan siden 2015, da vi lansert vår iskaffe. Det er en klimasmart emballasje som bidrar til at vi fortsetter å redusere klimapåvirkningen. Med investeringen som Stora Enso har gjort i Forshaga, kan vi kjøpe inn lokalt, og det føles veldig bra, sa Appelqvist.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-05-08

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
kartong kartongflaske produksjon

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC