...
Arla Foods er først ute med fornybar kartong fra SIG
Arla Foods i Tyskland vil med denne emballasjen sende et klart signal om at de bryr seg om miljøet.

SIG SIGnature er en aseptisk kartong laget av plantebasert materialer og er valgt som emballasje til Arla Bio Weidemilch som lanseres i Tyskland.

Kartongene blir tilgjengelige to typer 1-literskartonger, og Arla tror at emballasjen vil sende et klart signal til forbrukerne om at de bryr seg om miljøet.

Stor interesse for bærekraftig emballasje
Elise Bijkerk, markedssjef i Arla Foods Germany, sier at emballasjen fremmer bruk av fornybare råvarer og reduserer CO2-utslippet sammenlignet med en standard kartong.

- Forbrukere som velger vår rene Arla Bio Weidemilch har også stadig større interesse for bærekraftig emballasje. Med denne emballasjen kan vi vise at vi jobber med bærekraftig utvikling gjennom hele verdikjeden, sier hun.

SIG forteller at SIGnature-kartongen er fri for aluminium. Den er laget av 77 prosent kartong fra tremasse og 23 prosent plantebaserte polymerer gjennom massebalanseprinsippet. Det innebærer at man tilfører en tilsvarende menge biobasert råvare som mengden polymerer som brukes.

Sertifisering og LCA-analyse
Massebalansen er sertifisert gjennom internasjonale tredjepartsfirmaer. CO2-utslippet skal være 72 prosent lavere enn for en standard SIG-kartong i samme format, basert på en livssyklusanalyse utført av uavhengige eksperter som bruker ISO 14040-standarden.

Tremassen som brukes kommer fra FSC-sertifisert skogdrift, mens resten av polymeren i kartongen, herunder barriere og skrukork, er linket til 100 prosent plantebaserte materialer.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-05-07

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bærekraft fornybar fornybar plast plantebasert

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC