...
Orkla kjøper distributør av premiumprodukter i Skara
- Werners har verdifull kompetanse om premiumprodukter, sier Thore Svensson i Orkla Food Ingridients.

Gjennom sitt heleide datterselskap KåKå AB har Orkla Food Ingredients inngått avtale om kjøp av det svenske selskapet Werners Gourmetservice i Skara i Sverige. 
 
Werners er et salgs- og distribusjonsselskap som er markedsledende i Sverige når det gjelder premiumprodukter til restauranter, konditorier og profesjonelle kokker, og har også etablert seg i Danmark, Finland og Norge. 

Selskapet tilbyr gourmetvarer som trøffel, kaviar, sjokolade, espressokaffe, desserter, krydder og olje, og forhandler kjente merkevarer som Valrhona og illy. I tillegg selger selskapet produkter under sin egen merkevare, Werners, både B2B og direkte til forbruker. 
 
Bakeriingredienser
KåKå er Sveriges ledende leverandør av bakeriingredienser og tilbehør til bakerier, konditorier og bakeriindustrier, og virksomhetene utfyller hverandre godt. 
 
- Werners har en sterk markedsposisjon i voksende kategorier og verdifull kompetanse innen premiumprodukter, sier Senior Vice President Orkla Food Ingredients S&D, Thore Svensson.
 
- Selskapet er godt etablert i den voksende storhusholdningskanalen, og tilbyr også netthandel. Oppkjøpet kompletterer KåKås sterke posisjon innen bakeri, konditori og kafé, og innebærer et potensial for bredere distribusjon for begge virksomhetene. 
 
Cirka 60 ansatte
Werners har til sammen cirka 60 medarbeidere. Virksomheten ble etablert i 1990 og selskapets tre nåværende eiere jobber i selskapet. To av disse fortsetter i ledelsen og som minoritetseiere etter transaksjonen. 

Selskapet har hovedkontor og lager i Skara, Sverige, i tillegg til et salgskontor i Nacka.
 
Selskapet forventer en omsetning på SEK 180 millioner. (ca. NOK 167 mill.) for finansåret som ble avsluttet april 2018. Selskapet konsolideres regnskapsmessig fra 1. mai 2018. 
 
Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen. 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-05-07

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
matproduksjon oppkjøp

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC