...
Høy fornybarandel i ny emballasje fra Nortura
I løpet av årets andre halvår vil alle Gilde og Prior-middagsprodukter få ny emballasje, der deler av emballasjen byttes ut med biobasert plast.

Nortura lanserer emballasje med 47 prosent fornybarandel. Samtidig lanserer de produkter som skal bidra til mindre matsvinn, samt miljømerking av produktene.

I løpet av årets andre halvår vil alle Gilde og Prior-middagsfavoritter få ny emballasje, der deler av emballasjen byttes ut med biobasert plast. Med dette vil Nortura redusere bruken av fossilt materiale i sin emballasje tilsvarende over 1.200.

CO2-utslippet reduseres med 387 tonn årlig, og tilsvarer nesten 3000 flyreiser Oslo-Trondheim hvert år, ifølge Nortura.

Reduserer CO2-utslipp med ny emballasje
Plastmaterialet som er brukt på disse produktene er laget av fossilt/oljebasert råstoff. Nortura har erstattet deler av dette råstoffet med plast fra fornybart råstoff, nemlig etanol laget av sukkerrør.

Produktene som skal få den nye emballasjen er alle de store pølsekategoriene og øvrige middagsfavoritter, som karbonader og kjøttkaker.

- Vi ser hele tiden på hvordan vi kan bidra til et lavere klimaavtrykk fra våre produkter. Vi har lyst til å gjøre grep som monner, og nå blir Norges mest solgte middagsfavoritter mer klimavennlige, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.

Innfører miljømerke på produkter
Samtidig innfører Nortura tydeligere miljø-merking på sine produkter slik at forbrukerne lettere kan velge miljøvennlige løsninger. Først ut er Prior sine eggekartonger, der emballasjen vil merkes med 100 prosent resirkulert.

På innsiden av eggekartongene vil forbrukerne få mer informasjon.

- Dette gir oss også en mulighet til å kommunisere nærere med forbrukerne om vårt arbeid med det grønne skiftet. Vi kjenner på en utålmodighet fra forbrukerne knyttet til en mer bærekraftig matproduksjon og det tar vi på alvor, sier Kolberg.

Nortura jobber også med nye matløsninger som skal bidra til å redusere matsvinnet. Flere nyheter kommer i løpet av året, lover Nortura.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-04-12

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Biologisk plast fornybar plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC