...
Ny sixpack fra Carlsberg med sammenlimte bokser
Boksene i de nye sixpackene fra Carsberg blir kun holdt sammen med lim. Det er enkelt å vri dem fra hverandre.

Carlsberg lanserer en ny type multipack for ølbokser og andre drikkevarer der små limepunkter er det eneste som holder boksene sammen.

Teknologien er utviklet av NMP Systems som er et heleid datterselskap av den tyske pakkemaskinprodusenten KHS GmbH Group. Konseptet kalles Snap Pack og markedsføres under varemerket Nature MultiPack.

Har vært prøvd på PET-flasker tidligere
Tidligere har teknologien med limpunkter vært brukt på PET-flasker, men dette er første gang den brukes av drikkebokser i metall. Konseptet og maskinen som NMP Systems har bygget for dette formålet ble vist på Drinktec i München i november.

- Utvikling av nye produkter og emballasjer er ikke noe mål i seg selv for Carlsberg. Vi er alltid innrett mot kundenes behov og ønsker, sier Myriam Shingleton, utviklingssjef i Carlsberg-konsernet.

- Med Snap Pack har vi vist at vi er modige nok til å gi oss i kast med nye utfordringer, så lenge det er en fordel for menneskene som kjøper våre produkter. 

Skal brukes på flere typer multipacks
Shingleton legger til at Snap Pack-konseptet passer perfekt i Carlsbergs bærekraftsprogram «Together Towards Zero» som blant annet går ut på å redusere CO2-utslipp og minimere emballasjeavfall.
Konseptet skal brukes på flere av Carlsbergs mulitpacks.

Det gjelder den tradisjonelle sixpacken med 2x3 bokser og firepakninger med 2x2 bokser. Multipakkene utstyres med et pålimt bærehåndtak. Carlsberg kommer også til å benytte Snap Pack på pakker med 1x4 og 1x 3 bokser uten håndtak.

Limet som holder boksene sammen er spesielt utviklet for å holde boksene sammen under transport og lagring. Samtidig er det enkelt å ta boksene fra hverandre med en enkelt vridning.

Krevende å utvikle det rette limet
- Å utviklet et lim som fungerer på boksenes trykte og lakkerte metallflater var en større utfordring enn å utvikle lim til PET-flasker. Det krevdes omfattende tester for å finne et lim klarer stable- og palleteringsprosesser og andre logistikkmessige påkjenninger, sier Norbert Pastoors.

Pastoors er adm. dir. for NMP Systems og dessuten sjef for KHS GmbHs forretningsområde Packaging.

Maskinen som NMP Systems har utviklet for Snap Pack gir Carlsberg en produksjonskapasitet på 45.000 bokser i timen. For at limepunktene skal fungere, må boksene som brukes ha en diameter på 54 millimeter og maksimal høyde på 200 millimeter.

Teknologien kan brukes på bokser for øl og kullsyreholdige drikker og mineralvann. NMP Systems sier at teknologien også kan brukes på applikasjoner utenom drikkevareindustrien, som multipacks til aerosolbokser.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-04-06

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC