Orkla kjøper markedsleder i pizzasegmentet i Danmark
Med investeringen i Gorm's får Orkla en tydelig posisjon i en ny salgskanal med god vekst. 

Orkla har inngått en avtale om å investere i danske Gorm's som er markedsleder i premium-segmentet for pizzarestauranter i Danmark.
 
Orkla er fra før ledende innenfor frossenpizza i norsk, svensk og finsk dagligvarehandel. Med investeringen i Gorm's får Orkla en tydelig posisjon i en ny salgskanal med god vekst. Gorm's er en sterk merkevare med solide vekstplaner i restaurant, takeaway og catering i Danmark. 
 
Restaurantkjede
Virksomheten består av ni egeneide restauranter i København, Odense og Aarhus, samt tre franchise-drevne restauranter. Selskapets ledelse vil fortsette etter at avtalen er gjennomført. Restaurantene skal drives som en egen enhet under forretningsområdet Orkla Investments. 
 
Gjennom avtalen får Orkla en eierandel på 67 prosent av Gorm's, samt anledning til å øke til 100 prosent eierandel etter en avtalt periode. Eksisterende aksjonærer vil ha en samlet eierandel på 33 prosent. 

Virksomheten hadde en samlet omsetning på DKK 48 millioner i regnskapsåret til ultimo juni 2017 (62 mill. kroner) og EBITDA på DKK 3 millioner (4 millioner kroner). Gorm's har cirka 170 medarbeidere, og selskapets hovedkontor ligger utenfor København, Danmark.
 
Selskapet forventes å konsolideres regnskapsmessig fra 1. april 2018. 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-03-14

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
investering oppkjøp pizza

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC