...
BEWi Norplasta vil demme opp for emballasjeimport
- Behovet for konsumentforpakning øker dramatisk, vi må være med på det løpet, sier fabrikksjef Morten Furnes i BEWi Norplasta (foto Synnøve Prytz Berset).

- Norge importerer nesten all næringsmiddelemballasje til hav og land. Dette vil BEWi gjøre noe med, sier fabrikksjef Morten Furunes i BEWi Norplasta.

- Behovet for konsumentforpakning øker dramatisk, vi må være med på det løpet, sier Furunes til bladet Matindustrien.

Vil være trendsetter
Furunes sier videre at BEWi Norplasta ønsker å være en trendsetter, ikke minst innenfor bærekraft.  Selskapet har hatt en voldsom vekst de siste årene, noe som blant annet er forårsaket av kontinuerlig trendovervåkning for å forbedre løsningene som finnes på det globale markedet.

Selskapet har blant annet utviklet BEWi Box som er en fiskeemballasje i EPS med påsveiset toppfolie. Kassen reduserer emballasjevolumet med 10 prosent og emballasjevekten med cirka 30 prosent. 

Ifølge Matindustrien har de har også utviklet en grenbrukskasse som skal inngå i en returordning for hele Europa.

Høyteknologi
Selskapet var først ute med å samle inn EPS for å knuse og gjenbruke den i andre produkter. Selskapet ønsker å være med å tilby forbrukeremballasje, men det er utfordrende å konkurrere med land som har mye lavere timelønn.

- Vi må skape høyteknologisk arbeidsplasser. Vi må produsere smartere og mer effektivt med automatisering og robotisering. Vi skal være med våre kunder ut i Europa på land og hav, sier Furnes.

BEWi kjøpte nylig Tommen Gram, som har utviklet plastfolie basert på sukkerrør til byggebransjen. Ifølge Furunes er BEWi Norplasta klare for å benytte grønn plast også i andre produkter. 

22 fabrikker i Norden
BEWi ble etablert på Frøya i 1980 av Sven Bekken, Geir Bekken og Gustv Wizsøe.  I dag består selskapet av 22 fabrikker i Norge, Sverige, Danmark og Finland som produserer EPS, folie og sprøytestøpte produkter med IML.

BEWi er også grossist for andre emballasjetyper.Konsernet omsetter for godt over to milliarder kroner.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-03-13

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
EPS forbrukeremballasje plastemballasje

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC