...
Marked for pappemballasje går mot 240 milliarder USD
Det forventes sterk vekst i det globale og europeiske markedet for pappemballasje. (foto Smurfit Kappa)

I 2024 vil omsetningen i det globale markedet for pappemballasje passere 240 milliarder USD ifølge en rapport fra Global Market Insights Inc.

Nye arbeidsrutiner og arbeidstider fører til nye matvaner som økt hjemlevering og spising på farten. Dette gir økt emballasjebruk i utviklingsland. Flere kvinner i arbeidslivet er også en faktor som driver markedet for emballerte matvarer i disse regionene.

Forventer høy vekst i Kina
Kina er ledende med stor produksjon av bakervarer, bearbeidet mat, sauser og dressinger, samt barnemat. I 2016 var det kinesiske markedet for emballert mat verdsatt til 275 milliarder USD. Man forventer høy vekst i perioden fram mot 2024.

Økt forbruk av emballerte mat- og drikkevarer i utviklingslandene på grunn av at livstilen endrer seg raskt vil gi en positiv påvirkning for pappemballasjeindustrien de kommende årene, ifølge rapporten.

Plast-, metall- og glassemballasje kan påvirke pappmarkedet. Plast er hyppig brukt som emballasje men god tilgjengelighet på papir og sikkerhetsrestriksjoner på plast gjør at pappemballasje har et stort marked over hele verden.

Det finnes også noen begrensninger
Begrensningene for papp er blant annet at den er dyrere og mindre holdbar enn plast. Produktene er ikke vannresistente og trenger dermed et beskyttelseslag av plast for å forhindre fuktskader.

Pappemballasje er gjerne basert på resirkulert papir forsterket med ferske fibre, da resirkulert papir har en tendens til å miste styrke når den gjenbrukes. Urenheter og redusert kvalitet i resirkulert papir medfører at det ikke brukes til matemballasje av hensyn til mattrygghet.

Ferskfiber er hovedsakelig laget av tremasse (nesten 90 prosent), mens andre råvarer som sukkerrør, halm og bomull også benyttes. Pappemballasje produseres som kartong, massivpapp eller bølgepapp.

175 milliarder i Asia
Bruksområder er legemidler, mat- og drikkevarer, industrivarer, møbler, med mer. I Asia vil pappmarkedet passere 175 milliarder USD i perioden. I Europa forventes en moderat vekst i et utviklet marked støttet av myndighetenes normer.

Blant de største aktørene regnes Badger Paperboard, Southern Champion, Outlook Group LLC, SCA, Smurfit Kappa Group, Shandong Buhui Paper, Sappi LTD, Stora Enso, Rock -Tenn, Oji, Metsä Group, Mondi og Nippon, med flere.

Rapporten kan kjøpes fra denne siden. 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-03-09

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bølgepapp kartong markedsutvikling massivpapp papp

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC