...
Europa forbereder seg for fremtidens plasthåndtering

Den tyske foreningen for håndtering av avfall, vann og råmaterialer, BDE, presenterer en rekke tiltak for bærekraftig behandling av plast i fremtiden.

I forbindelse med den nye strategien for plast i EU, varsler BDE tiltak for å øke utvinning av plast i Europa. Dette skyldes blant annet nye trender i deponering, forbrenning og opphør av eksport til Asia.

- Både resirkuleringssystemer, produsenter og faste forhandlere må jobbe sammen for å oppnå bærekraftig samling av plastmaterialer, varsler BDE.

Tysk-Svensk Handelskammer skriver i sitt nyhetsbrev at de asiatiske importbegrensningene av plastavfall gjør at Europa må utvikle nye metoder for å forbedre avfallshåndteringen og komme opp med nye og bedre løsninger for å redusere plastavfall generelt.

Ny plastsortering i Sverige
Plastkretsen, som er en del av FTIs resirkulering av plastemballasje i Sverige, annonserer nå at en kvart milliard vil bli investert i å bygge et helt nytt plastsorteringsanlegg i Motala. 

Dette blir Europas mest moderne sorteringsanlegg for plastemballasje. Investeringen er en del av ambisjonen om å bygge opp en sirkulær økonomi og vil bety at plasten som markedsføres i betydelig grad kan resirkuleres.

På et fagseminar arrangert av Emballasjeforeningen i Oslo 8. mars vil Christoffer Back Vestli, Seniorrådgiver Miljødirektoratet, orientere om produsentansvaret for emballasje og den nye europeiske handlingsplanen for sirkulær økonomi.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-03-08

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
plastemballasje

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC