...
Tysk prosess lansert for overflatedekor på plastlokk
Toppen av lokket kan ha marmorstruktur, mens sidene glimrer elegant i metalliske toner.

Den tyske bedriften Leonhard Kurz har utviklet en miljøvennlig finish-prosess for lokk laget av plast. CAP-tivate Luxury er utviklet for kosmetikkbransjen.

Prosessen gjør det mulig å overføre en rekke overflatedesign på en tørr, utslippsfri og energieffektiv måte. Også metallic og krom kan påføres uten bruk av elektroplater.

Miljøegenskaper reflekteres i utseendet
Gjenvinnbarbarheten på plastlokkene opprettholdes ved bruk av denne metoden, som er fri for giftige råmaterialer. Sammensetningen kan skreddersys til kundens miljøkrav.

De miljøvennlige egenskapene reflekteres i plastlokkenes utseende. Kosmetikkprodusenter kan velge mellom et stort antall naturbaserte design med en fremtoning som er godt egnet for naturlig kosmetikk.

I tillegg til å simulere skjønnheten i tre og stein, kan prosessen også brukes til å lage taktile opplevelser. Designen kan kombineres med delvis myke overflater som appellerer til de taktile sansene og overfører produktets karakteristikk.

Oppfyller nasjonale og internasjonale krav
Det er mulig å kombinere flere design. For eksempel kan toppen av lokket ha marmorstruktur, mens sidene glimrer elegant i metalliske toner.

Belegget som brukes i CAP-tivate Luxury-prosessen oppfyller kravene i flere nasjonale og internasjonale regelverk, som EUs emballasjedirektiv 94/62/EC, CONEG (Coalition of Northeastern Governors) og ISO 14001.

I tillegg følger Kurz de internasjonale miljøretningslinjene som kommer i tillegg til de grunnleggende kravene til produksjon av belegg. Med mål om å drive bærekraftig, har Kurz lykkes med å oppnå et utslippsnivå som ligger 85 prosent under kravene.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-02-15

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
coating dekor emballasjedesign plastemballasje plastlokk

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC