...
Clariant med nytt varemerke for fuktighetskontroll

Varemerket EQius skal nå brukes på legemiddelemballasje med fuktighetskontroll fra Clariant, verdensledende på spesialkjemikalier og legemiddelemballasje.

Det nye varemerket skal brukes på alle produkter og teknologi som benytter «equilibrium releative humidity»-stabilisering (ERH). Varemerket EQuis ble lansert på Pharmapack Europe 2018 i Paris 7.-8. februar.

Paraplyvaremerke
EQuis vil bli brukt som et paraplyvaremerke for produkters som nå markedsføres som EQ-Pak emballasje, EQ-Can kanner, EQ-Stopper lukkemekanismer og EQ-Bag poser. De forskjellige formene har til felles at fuktigheten i emballasjen kan skreddersys gjennom produktutviklingssyklusen.

- Da vi først lanserte EQ-konseptet kunne vi kun tilby to former – pakker og kanner, minnes Elisa le Floch, direktør for forretningsutvikling i Clariant Healthcare Packaging.

- Senere har vi doblet porteføljen av fuktighetskontrollerte emballasjeløsninger. I tillegg blir disse tilgjengelige over hele verden.

Opprettholder relativ fuktighet i emballasjen
EQuis-produktene lages med spesialutviklede sorbenter som kan slippe ut og absorbere fuktighet samtidig. Dermed kan de opprettholde den ønskede relative fuktigheten inni emballasjen.

Standardutgaven kan opprettholde ERH-nivåer på 10, 20 eller 30 prosent og beskytter ferdige produktene i flasker eller tuber. De kan også brukes til å beskytte ingredienser i form av pulver og kapsler i esker eller poser - før, under eller etter produksjon av tabletter eller fylling.

- Hydrolytisk degradering av medisiner kan håndteres ved å fjerne all fuktighet som kommer inn i emballasjen, forklarer Le Floch.

- Spesifikke medisinske egenskaper kan kreve at et spesifikt fuktighetsnivå opprettholdes under hele holdbarhetstiden på et produkt eller en ingrediens.

Mikropulver i inhalatorer og gelatinkapsler
Typiske eksempler på dette er mikropulver som brukes i inhalatorer eller gelatinkapsler. I disse og andre applikasjon kan for mye eller for lite fuktighet forårsake uakseptabel skade.

De eksisterende fuktighetsproduktene fra Clariant vil ikke forandres. Når varemerket EQuis er fullt etablert, skal de trykkes tydelig på hver enhet, noe som vil gjøre det enklere for kundene. Clariant tror også at det nye varemerket vil gi økt beskyttelse mot forfalskninger.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-02-12

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
A&IP abosorbent aktiv emballasje emitter fuktighet legemidler

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC