...
Utviklingen mot smart industri har pågått lenge
Ifølge Ola Tronrud må man ha en kombinasjon av kompetanse og vilje for å skape smart industri.

Ifølge Ola Tronrud har den digitale revolusjonen pågått over tid. – Utviklingen har ikke kommet over natta, dette har skjedd over lengre tid, sier han.

- Vi gjør bare mer av det vi har gjort hele tiden, sier Ola Tronrud, gründer av Tronrud Engineering som blant annet produserer pakkemaskiner for D-pak, palletiketteringsmaskiner og avanserte sorteringsmaskiner.

Utviklingen går raskere nå
- Det er i år 41 år siden vi startet opp. Jeg har vært opptatt av å effektivisere siden den gang, så dette har pågått veldig lenge, sier Ola Tronrud. – Men det er klart at nå skjer ting mye raskere.

Han forteller at Tronrud automatiserte mye av produksjonen allerede fra starten av. Utstyret den gang var mye mer primitivt enn i dag, men den digitale revolusjonen og Industri 4.0 som man snakker om i dag, er ikke noe som plutselig har skjedd.

– Utviklingen har ikke kommet over natta, dette har skjedd over lengre tid. Vi gjør bare mer av det vi har gjort hele tiden, sier Tronrud.

Det viktigste er vilje
Han mener at samarbeid mellom dyktige mennesker som lærer av hverandre er nøkkelen til en smartere industri. – Men mest av alt må man ha vilje, sier Ola Tronrud.

Myndighetene og skoleverket mener at det er kompetanse som må til for å bli dyktig, men det er ikke Tronrud nødvendigvis helt enig i.

– Kompetanse uten vilje skaper ingen ting, sier han. For å gjøre smarte ting må man ha en kombinasjon av kompetanse og vilje.

- Det er slike mennesker norsk industri trenger, sier Tronrud, og legger til at de må ha vilje til å skape noe lokalt i Norge, ikke outsource utvikling og produksjon.

SMART industri 17.-19. april
På messen SMART industri på Lillestrøm 17.-19. april samles industrien for å dele informasjon, metoder og utstyr som kan gjøre industrien smartere. Det er fortsatt ledige stands for utstillere, og dersom du er interessert i å besøke messen, bør du sette av datoene nå.

Emballasjeforeningen er en av ni samarbeidspartnere bak messen SMART industri.
Les mer om messen her.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-02-05

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
automatisering digitalisering emballasjeindustri Industry 4.0 SMART industri

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC