...
Metsä Board lanserer kartong med økobarriere
MetsäBoard Pro FSB EB1 har en biobasert og biologisk nedbrytbar spesialbarriere som er fri for fluorkjemikalier.
Den finske konverteringsbedriften OffsetKolmio Oy har brukt kartongen som bagettemballasje for det finske bakeriet Huovisen Leipomo.

Kartongprodusenten Metsä Board lanserer en biobasert kartong med økobarriere for food service. Kartongen er både gjenvinnbar og biologisk nedbrytbar.

Det er et tydelig markedsbehov for å utvikle kartong med biobasert barriere som alternativ til fossilbasert. MetsäBoard Pro FSB EB1 har en biobasert og biologisk nedbrytbar spesialbarriere som er fri for fluorkjemikalier. Produktet kan brukes til mat som krever fettmotand opptil KIT-nivå 5.

Ytterligere barriereforbedring med lakkering
Barriereegenskapene kan forbedres ytterligere med lakkering i konverteringen. Dermed er den nye kartongen effektiv ved trykk og konvertering, sammenlignet med kartong som ikke har den spesielle barrierebehandlingen, ifølge Metsä Board.

Den finske konverteringsbedriften OffsetKolmio Oy har brukt kartongen med spesialbarriere som bagettemballasje for det finske bakeriet Huovisen Leipomo.

- Vi kunne redusere trykkostnadene uten å gi etter på kvalitet og barriereegenskaper, bekrefter Kimmo Jokinen, VD i OffsetKolmioOy.

- Tidsforbruket ved barrierebehandlingen ble redusert med 50 prosent, og den barrierebehandlede MetsäBoard Pro FSB EB1 krevde 65 prosent mindre lakkmengde. Ettersom kartongen puster, beholder den sin form og bevarer den fylte bagetten godt.

Godkjent for direktekontakt med mat
MetsäBoard Pro FSB EB1 er en lettvektig kartong i gramvekt 195-290 g/m2. Alle sjikt er lint med hardlim. Dette gir høy trykkvalitet på begge sider og passer for offset- og flexotrykk. Den jevne kvaliteten gir god konverterbarhet og kan limes med standard dispergerings- og hotmelt-lim.

Produktet er godkjent for direktekontakt med mat og er uten optiske hvitmidler (OBA-fri). Kartongen har både PEFC- og FSC-sertifisering og er resirkulerbar i konvensjonelle gjenvinningssystemer.

- Forbruket av hurtigmat fortsetter å øke. Gjenvinning og biologisk nedbrytning av emballasjematerialet blir derfor stadig viktigere, sier Mika Joukio, konsernsjef i Metsä Board.

- Vi er svært glade for den nye kartongen med økobarriere, da vi ser reelle bærekrafts- og effektivitetsfordeler for våre kunder. Metsä Board fortsetter utviklingsarbeidet for flere innovative barriereløsninger.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2018-01-31

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
barriere biobasert biologisk nedbrytbar bærekraft flexotrykk kartong offset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC